Директор осумњичен да је нелегално ископао и за 800.000 КМ продао пијесак и шљунак

Јасмина Салопек
Foto: Илустрација, Агенције

БАЊАЛУКА- Обрад Васић осумњичен је да је као директор привредног друштва из Брода неовлашћено ископавао и продавао пијесак и шљунак, чиме је тој фирми противправно прибавио око 835.590 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Како сазнајемо, он је осумњичен да је без уговора и сагласности са "Водама Српске Бијељина" ископао око 73.000 метара кубних пијеска и шљунка.

Из Министарства унутрашњих послова (МУП) Српске саопштили су, наводећи иницијале осумњиченог, да су против њега службеници Управе криминалистичке полиције МУП-а поднијели Окружном тужилаштву у Добоју извјештај који га терети да је починио кривично дјело противзаконито заузимање и експлоатација природних богатстава и добара од општег значаја.

- Осумњиченог О. В. теретимо да је као директор привредног друштва из Брода, кривична дјела починио од септембра 2018. до маја 2021. године и без потписаног уговора и добијене сагласности организовао, водио и надзирао ископ и експлоатацију материјала (пијеска и шљунка), а затим извршио његову даљу продају - појаснили су из полиције, те додали да је он на овај начин привредном друштву из Брода прибавио противправну имовинску корист у износу од око 835.590 КМ.

Према незваничним информацијама, Васић је директор привредног друштва "Васић Бис" из Брода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана