Директор оптужен за злостављање радника: Ухватио га за врат и рекао да ће га „одробијати“

ГС
Директор оптужен за злостављање радника: Ухватио га за врат и рекао да ће га „одробијати“

ПРИЈЕДОР - Окружно јавно тужилаштво у Приједору подигло је оптужницу против И.Б. из тог града због злостављања на раду, a терете ga да је као директор фирме ухватио возача за врат, вријеђао, понижавао и узнемиравао.

Како се наводи у оптужници, пишу Независне, злостављање се догодило прије три године, 13. марта 2020. у Приједору, у просторијама привредног друштва које је послодавац оштећеног радника.

Како се наводи у оптужници, радник се налазио у канцеларији ради раздуживања докумената поводом радних задатака који су му били повјерени од наведеног послодавца.

-Оптужени га је десном руком ухватио за врат и повишеним тоном му рекао: “Бало један, ко си ти да одлучујеш ко ће бити слободан у мојој фирми, а ко ће ићи кад на пут. Ти си само једна длака на м…, шта ти мени можеш - наводи се у оптужници.

Затим му је пријетио да радник није свјестан ко је он, шта он “све може” и да је спреман да га “одробија”.

Радник је успио да силом уклони руку директора са свог врата и да устане са двосједа на којем је био.

-Оштећеног је на раду вријеђао, понижавао, злостављао и узнемиравао, те повриједио његово људско достојанство, описаним хватањем за врат нарушио му је здравље и нанио тјелесну повреду у виду двије екскоријације са бочних страна врата, што је лака тјелесна повреда. Упућеном озбиљном пријетњом угрозио је сигурност оштећеног, који се бојао за свој живот и сигурност, као и живот и сигурност његове породице - наводи се у оптужници.

И.Б. терете да је учинио у стицају кривична дјела злостављање на раду, тјелесна повреда и угрожавање сигурности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана