Директор фочанске фирме пријављен због малверзација којима су "Шуме Српске" оштећене за десетине хиљада КМ

Ј. С.
Директор фочанске фирме пријављен због малверзација којима су "Шуме Српске" оштећене за десетине хиљада КМ

ФОЧА - Против директора "Србињeпутева" у Фочи Предрага Павловића Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске јуче је поднијело извјештај због сумње да је малверзацијама оштетио "Шуме Републике Српске", односно Шумско газдинство "Маглић" за више десетина хиљада марака, незванично сазнаје "Глас Српске".

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције МУП-а РС  јуче су Окружном тужилаштву Требиње против осумњиченог доставили извјештаје којим га терете за  фалсификовање исправе, навођење на овјеру неистинитог садржаја и злоупотребе положаја одговорног лица.

- П.П. је осумњичен да је у априлу ове године као директор привредног друштва са сједиштем у Фочи, сачинио и потписао, те нотарски овјерио лажну исправу, у којој се наводи да су ријешени имовинско-правни односи на простору на којем су предвиђена геолошка истраживања за потребе пројектовања и изградњу објеката мини хидро-електране - саопштено је из МУП-а РС.

Незванично сазнајемо да је ријеч о мини хидро-електранама Бјелава и Мала Бјелава.

У саопштењу је додато да је на основу те изјаве и других докумената, а доводећи надлежно министарство у заблуду, донесено рјешење којим се одобрава привредном друштву извођење детаљних геолошких радова на подручју општине Фоча.

Павловић, сазнајемо, није добио дозволе од Министарства енергетике и рударства, као ни од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде  и Вода Српске које су неопходне за за крчење шуме и трајну промјену намјене шумског земљишта. Без издатог рјешења почео је са радовима у Шумском газдинству "Маглић" и  на кориту ријека.

- Осумњичени је прекорачио своја овлаштења, што је довело до бесправне сјече дрвних сортимената у државном и на приватним посједима на подручју општине Фоча, изградње приступних путева и измјене токова ријека - појаснили су у МУП-у РС не износећи детаље.

Додали су да је на овај начин прибавио противправну имовинску корист од више десетина хиљада КМ, те је  за тај износ оштетио  "Шуме РС" и више физичких и правних лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана