Бивши директор Дома здравља оптужен да је платио кречење које није обављено

Небојша Томашевић
Бивши директор Дома здравља оптужен да је платио кречење које није обављено

ДОБОЈ – Основни суд у Добоју потврдио је оптужницу против бившег директора Дома здравља у Станарима Недељка Ђекића и директора предузећа "Компанија Николић" Драгослава Видића која их терети да су разним злоупотребама оштетили поменуту здравствену установу за око 4.446 КМ.

Оптужницу против њих подигло је добојско Окружно тужилаштво и Ђекићу се на терет ставља злоупотреба службеног положаја или овлашћења, а Видовићу помагање у поменутом кривичном дјелу и  фалсификовање или уништење службене исправе. Оптужница их терети да су од јуна до септембра 2020. године закључили уговор о одржавању зграде и теренских објеката ДЗ Станари, али ти радови нису урађени. Радило се о кречењу просторија, сјечењу и поткресавању живице и дрвећа у склопу дворишта.

Како се наводи у оптужници, Ђекић је потписао уговор са "Компанијом Николић" из Прњавора чије директор тада био Видовић иако је знао да ти радови нису нити ће бити извршени.

На основу тог уговора Видовић је Дому здравља Станари испоставио рачун с ПДВ-ом о извршени радовима на износ од 4.446КМ иако је знао да их његова фирма није урадила. Даље се наводи да је Ђекић прихватио рачун и наложио да се изврши плаћање иако је знао да је рачун лажан и да није било могуће потписати уговор  и извршити наведене радове јер је одлуку о провођењу директног поступка јавне набавке потписао 20. јула,а  рачун је испостављен 21. јула 2020. године.

Видовића терете да је у име предузећа "Компанија Николић" потписао уговор са неистинитим садржајем знајући да то привредно друштво није вршило било какве радове. Како се наводи у оптужници он је  испоставио у име тог привредног друштва неистинит рачун о извршеним радовима и својим потписом, односно службеним печатом овјерио пословне исправе са неистинитим садржајем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана