Директор бијељинске фирме "МДМ-Перић плус" оптужен за утају скоро 30.000 КМ пореза

Срна
Директор бијељинске фирме "МДМ-Перић плус" оптужен за утају скоро 30.000 КМ пореза

САРАЈЕВО - Суд БиХ потврдио је оптужницу против Миленка Мићића која га терети да је у својству директора и одговорног лица у фирми "МДМ-Перић плус" из Бијељине утајио порез у износу од 29.750 КМ.

- Мићић је оптужен да је починио кривично дјело пореска утаја или превара према Кривичном закону БиХ, а за исто дјело оптужено је правно лице "МДМ-Перић плус - саопштено је из Суда БиХ.

У оптужници се наводи да је Мићић од 1. до 30. новембра 2018. године у својству директора и одговорног лица у правном лицу "МДМ-Перић плус", у намјери да избјегне плаћање давања прописаних законодавством БиХ, пружао лажне податке који су од битног утицаја на утврђивање пореске обавезе, односно лажне податке о стеченим опорезивим приходима и другим чињеницама које су од утицаја на утврђивање пореских обавеза.

Оптужени није исказао остварени опорезиви промет који са ПДВ-ом износи 175.000 КМ, на који није обрачунат порез на додатну вриједност у укупном износу од 29.750 КМ, те је за овај износ оштећен буџет БиХ.

Оптужено правно лице "МДМ-Перић плус" Бијељина располагало је противправно оствареном имовинском користи у укупном износу од 29.750 КМ коју је у име, за рачун и у корист фирме остварио Мићић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана