Банкар осумњичен да је преварама узео 669.000 КМ

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

ПРИЈЕДОР - Директор пословнице једне банке у Приједору М. П. ухапшен је због сумње да је на превару и разним злоупотребама оштетио шест особа за скоро 669.000 КМ од којих је узео новац.

Како нам је потврђено он је у два случаја дигао новац с рачуна клијената банке без њиховог знања, а у четири је на превару узео паре од Приједорчана и никад им није вратио.

- Од неких људи који су му вјеровали узео је већу суму стране валуте обећавши да ће им је замијенити у домаћу по повољнијем курсу. Међутим то никад није урадио нити је новац вратио. Такође од неких познаника је посудио новац и није им вратио - рекао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Приједор саопштили су да је поменути од 2021. до 2023. године у својству одговорног лица пословне јединице банке у Приједору кривичним дјелима оштетио шест лица из Приједора.

- Тиме је  прибавио противправну имовинску корист од 668.199,15 КМ. Под надзором поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор у току је криминалистичка обрада-стоји у саопштењу.

Додаје се да осумњиченог М.П терете да је починио кривична дјела превара, утаја, злоупотреба повјерења те злоупотреба положаја одговорног лица и злоупотреба службеног положаја или овлаштења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана