Директор „Бање Дворови“ осумњичен да је буџет Бијељине оштетио за око 300.000 КМ

Јасмина Салопек
Директор „Бање Дворови“ осумњичен да је буџет Бијељине оштетио за око 300.000 КМ

БИЈЕЉИНА – Против директора „Бање Дворови“ Милорада Зекића поднесен је извјештај тужилаштву због сумње да је буџет града Бијељина оштетио за више од 300.000 марака, сазнаје „Глас Српске“.

Из Полицијске управе Бијељина саопштили су, наводећи иницијале,  да је осумњичени починио кривична дјела незаконито поступање у привредном пословању и обмана при добијању кредита или других погодности.

-Окружном јавном тужилаштву у Бијељини достављен је извјештај против М.З. о почињеним кривичним дјелима незаконито поступање у привредном пословању и обмана при добијању кредита или других погодности.Одговорно лице у јавној установи у Бијељини чији су иницијали М.З. пријављено је тужилаштву због причињене штете градском буџету веће од 300.000 КМ - саопштено је из бијељинске Полицијске управе.

Осумњичено лице је, додају, од 2018. до 2022. године дио намјенских средстава, предвиђених за инвестиције трошило противно њиховој намјени, а кредитна средства користило за давање позајмица појединим правним лицима са којима је установа имала пословне односе.

-Лице М.З. није измиривало доспјеле рате кредита, па је давалац кредита наплату ануитета вршио од јемца, града Бијељина. Граду је на овај начин причињена штета од 300.000 КМ - навели су у полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана