Дилерима 22 године и четири мјесеца затвора

Горан Обрадовић
Дилерима 22 године и четири мјесеца затвора

БAЊAЛУКA - Пет особа које су ухапшене у акцији "Хит" осуђено је јуче у бањалучком Окружном суду на укупно 22 године и четири мјесеца затвора због неовлашћене производње и промета опојном дрогом.

Дино Музаферовић (23) из Велике Кладуше и Кристиан Вензаис (37) из Ријеке осуђени су на по пет година затвора.

Борислав Нишић (30) из Градишке добио је четири године и осам мјесеци, а Aлмир Хасикић (32) из Бановића три године затвора. Жељко Благојевић (36) из Кнежева осуђен је на три године и шест мјесеци, а Расим Есен (52) из Сребреника на годину затвора.

Вензаису је изречена и мјера одвикавање од зависности од дрога која ће бити спроведена када буде упућен на издржавање казне у Казнено-поправном заводу Туњице у Бањалуци.

Пресуду је изрекло судско вијеће којем је предсједавала Весна Станковић-Ћосовић.

Према наводима у пресуди, они су са још седам особа које су раније осуђене на затворске казне од половине јула до 6. новембра прошле године препродавали опојне дроге хероин и марихуану. Они су уз заједнички договор дрогу препродавали по цијенама од пет до 150 марака, зависно од врсте и количине дроге.

Судија Весна Станковић-Ћосовић је образлажући пресуду рекла да је тужилаштво доказало да су оптужени починили кривична дјела која им се стављају на терет.

- Као олакшавајуће околности узето је то што су већина од оптужених родитељи једног или више малољетне дјеце - истакла је Весна Станковић-Ћосовић.

У затворску казну биће урачунато и вријеме које су осуђени провели у притвору од почетка новембра прошле године када су ухапшени, као и да им се притвор продужава до правоснажности пресуде.

Раније осуђивани

Судија Весна Станковић-Ћосовић навела је да је отежавајућа околност за Дину Музаферовића и Кристиана Вензаиса била чињеница да су раније осуђивани за исто кривично дјело.

- Борислав Нишић, Елвир Хасикић и Жељко Благојевић су такође раније осуђивани, али за друга кривична дјела. Као отежавајућа околност узето је и то што су они починили већи број кривичних дјела за веома кратак период, као и да су дрогу продавали зависницима и малољетницима и за почињена кривична дјела нису исказали кајање - рекла је Весна Станковић-Ћосовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана