Дијана Петковић о злочину у лакташком селу Кољани: Да је Вајукић на вријеме затворен мој отац би био жив

Небојша Томашевић
Дијана Петковић о злочину у лакташком селу Кољани: Да је Вајукић на вријеме затворен мој отац би био жив

БАЊАЛУКА - Кћерка убијеног Гојка Веселића (76), Дијана Петковић страхује да би оптужени за злочин Богдан Вајукић (23) могао да науди њеној породици и поново убије некога, ако не добије строгу казну.

- Мој отац би данас био жив да су институције правовремено обављале послове и биле ажурније. Вајукић, који има подебљи досије, заслужује максималну казну, а не да изађе за коју годину. Треба да то буде порука јавности да се таква дјела адекватно кажњавају - рекла је Петковићева.

Истакла је да је Вајукић дан прије злочина починио насиље у породици.

- Онога дана када је убио мога оца, напао је комшиницу. Такође, у то вријеме против њега се водио поступак због напада на Србољуба Ћућуна којег је брутално претукао. Да је за то дјело адекватно и на вријеме процесуиран не би имао прилику да убије - казала је Петковићева.

Додала је да је начула приче да је Вајукићева мајка дала паре да подизање оптужнице за поменути напад на Ћућуна буде одгођено.

- То је починио 2018. године, а тек сада му се за то суди. Оптужница се по закону  мора подићи за пола године, а то није учињено. Осим тога, Вајукића су комшије у Кољанима пријављивале и жалиле се на њега, а нико од надлежних није реаговао - рекла је Петковићева и додала да се нада да ће оптужени добити казну какву је заслужио и да вјерује у правосуђе РС.

Напоменула је да је Вајукић на суду лагао када је рекао да није планирао да почини злочин и да је изнио доста неистина у вези са убиством.

- Очеву кућу је испретурао и однио је постељину, телефон, кључеве аутомобила и новац који је нашао. Бунар у који је убацио мога оца био је закључан и тијело није могло само упасти како је рекао. По  плафону и зидовима куће је брисао крв да би прикрио злочин и фингирао крађу - рекла је Петковићева.

Вајукић је 24. јануара је покушао да опљачка Даницу Станић. Када му то није пошло за руком, према оптужници, отишао је до њеног комшије Веселића те га брутално претукао и усмртио. Други дан се вратио на мјесто злочина, а беживотно тијело, са којег је претходно скинуо одјећу, бацио у бунар да би сакрио трагове.

Покушај убиства

Богдан Вајукић је због напада на Србољуба Ћућуна оптужен за оштећење и одузимање туђе ствари, противправно лишење слободе и разбојништво. За ово дјело му се одвојено суди.

Кћерка Гојка Веселића, којег је убио Вајукић, Дијана Петковић тврди да је он и за то дјело требао да буде оптужен за покушај убиства, јер је онесвијешћеног Ћућуна бацио са надвожњака мислећи да је мртав.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана