Дијана Перишић, породични љекар убице дјечака: Тешовић имао психијатријску дијагнозу

Срна
Дијана Перишић, породични љекар убице дјечака: Тешовић имао психијатријску дијагнозу

ФОЧА - Боривоје Тешовић, који је убио деветогодишњег дјечака из Фоче, имао је психијатријску дијагнозу и лијечен је амбулантно у Дому здравља са контролним прегледима код психијатра и неуропсихијатра у Универзитетској болници Фоча.

То је потврдила Срни његов породични љекар Дијана Перишић, али је навела само његове иницијале нагласивши да је посљедњи преглед имао у јуну ове године.

"Повратна информација од надлежног психијатра мени било је прописивање терапије без препоруке о неком виду стационарног лијечења. Он је узимао рецепте за ту психијатријску дијагнозу и за још неколико дијагноза поред, али немамо увид да ли је те лијекове конзумирао", појаснила је Перишићева.

Она је навела да су одређени увид у примјену терапије имали док му је супруга била жива, а од прошле године, када је она преминула, пацијент је сам живио.

У Центру за социјални рад су, наводећи само иницијале, потврдили да је Тешовић био њихов корисник, а дужи низ година остваривао је право на туђу његу и помоћ, друга група.

Директор центра Снежана Голијанин рекла је да то законско право остварују скоро сва лица са неким поремећајем, на основу оцјене њихове функционалности коју даје љекарска комисија.

"То лице се у задње вријеме није јављало у Центар за социјални рад, није тражило промјену права, пошто постоји и прва група, нити смо добијали од других институција неке најаве. Није нам било познато, као што кажу, да је имао оружје. Посљедњих неколико година то лице уопште није долазило у Центар", испричала је Голијанинова.

Према изјавама грађана Фоче, Тешовић је многима пријетио да ће их убити, са собом је носио списак тих људи и показивао га.

У Тужилаштву су рекли да осумњичени за убиство дјечака никада није пријављиван за кривична дјела и да није пролазио кроз њихову евиденцију.

Педесетчетворогодишњи Боривоје Тешовић из села Заваит прије два дана убио је деветогодишњег дјечака из Фоче на регионалном путу Заваит-Челебићи, који је у аутомобилу са оцем пролазио кроз село.

У Фочи је данас дан жалости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана