Детаљи злочина који је потресао становнике Бихаћа: Упуцао бившу партнерку па пресудио себи

Јелена Станић
Детаљи злочина који је потресао становнике Бихаћа: Упуцао бившу партнерку па пресудио себи

БИХАЋ - Зухдија Дервић (43) из Бужима убио је у петак три године старију партнерку Мевлиду на кућном прагу у Бихаћу, а затим пресудио себи.

Према непотврђеним информацијама, све указује на то да се ради о злочину из страсти. Незванично, пар је недавно окончао љубавну везу.

- Спекулише се да Дервић није могао да поднесе раскид, јер га је она недавно оставила. То вече је дошао пред њену кућу и звао је. Кад је жена изашла, посвађали су се, а Дервић је узео аутоматску пушку, убио је, па пресудио себи - казао је извор “Гласа Српске”.

Према наводима федералних портала, жртва је живјела у иностранству, а у Бихаћу је била у посјети породици. У кући су наводно спавали мајка убијене и брат са породицом.

Наводно је Зухдија покушавао на све начине да се помири са бившом партнерком, због које је раније оставио жену.

- Стално ју је прогањао, звао је телефоном, долазио кући. Она није хтјела да има никакав контакт с њим - казао је овај извор.

Иза несрећне жене остало је двоје дјеце из првог брака.

У Министарству унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона казали су да им је у петак пријављено да су пронађена два тијела, те да је ријеч о убиству и самоубиству. У кантоналном тужилаштву потврдили су за “Глас Српске” да је увиђај готов, али нису дали више информација.

Полиција је са дежурним кантоналним тужиоцем била од раних јутарњих часова на мјесту злочина. До закључења овог броја “Гласа Српске” није било званичних информација о овој трагедији.

Бишћани са којима смо разговарали били су у шоку јер, како кажу, нису се још опоравили од убиства које се у овом граду десило прије неколико мјесеци.

Бишћанску полицију је 1. марта ове године позвала жена (62) која је тврдила да ју је супруг (71) напао. Након доласка, полицајци су пронашли тијело беживотног старца који је био убијен ножем.

 “Фејсбук”

Претпоставља се да је Зухдија Дервић планирао убиство бивше партнерке, јер је на “Фејсбуку” у ноћи са четвртка на петак написао поруку: “Памтите ме по добром.” Његова објава наљутила је бројне суграђане, који су, након што је злочин откривен, остављали осуђујуће коментаре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана