Детаљи запљене 20 килограма кокаина: Полицијски пас открио осумњиченог

ГС
Детаљи запљене 20 килограма кокаина: Полицијски пас открио осумњиченог

ТРЕБИЊЕ - Полицијска управа дубровачко-неретванска објавила је детаље заплијене готово 20 килограма кокаина на граничном прелазу Горњи Бргат.

У склопу појачаних активности које се проводе у мјесецу борбе против зависности полицијски службеници Полицијске управе дубровачко-неретванске код држављанина БиХ пронашли су готово 20 килограма кокаина.

У сриједу, 22. новембра, у 17.30 сати, с намјером изласка из Републике Хрватске у правцу БиХ, у близини МЦГП Горњи Бргат, приступило је возило чешких националних таблица којим је управљао држављанин БиХ старости 35 година, пише Дубровачки дневник.

С обзиром да је службени полицијски пас за детекцију дрога у тренутку контроле реаговао, а возач покушао побјећи, у чему су га спријечили полицијски службеници, сумњало се на кријумчарење дроге те је затражен налог за претрес возила.

По налогу Жупанијског суда у Дубровнику аутомобил је детаљно претражен када је у посебно израђеном простору, испод задњег сједишта који се отвара помоћу електромагнетне браве, пронађено 17 паковања са укупно 19.300 килограма кокаина који је осумњичени превозио у једну од балканских земаља ради даље препродаје.

– Дрога је уз потврду одузета, а држављанин БиХ ухапшен и уз пријаву због сумње да је починио кривично дјело неовлаштене производње и промета дрогама, предат је у Полицијску управу дубровачко-неретванску – саопштила је полиција.

Медији су објавили да је ухапшен Требињац Зоран Достић, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана