Детаљи велике полицијске акције: Шверцом зарадили 2,7 милиона КМ

Небојша Томашевић
Детаљи велике полицијске акције: Шверцом зарадили 2,7 милиона КМ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Полиција је у акцији “Коде” до сада ухапсила 15 особа због сумње да су се бавили трговином наркотицима, потврђено је “Гласу Српске”

Како је саопштено из Полицијске управе Источно Сарајево, која је носилац акције, противправна имовинска корист стечена извршењем кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојним дрогама износи 2.750.000,00КМ.

- У току су претреси на 27 локација  на подручју Источног Новог Сарајева, Источне Илиџе, Пала, Источног Старог Града, Бања Луке и Кантона Сарајево.  Акција је усмјерена против групе лица која се сумњиче да су већ дужи временски период на подручју Источног Сарајева договарала куповину, дистрибуцију и новчану исплату различитих врста дрога ( кокаин, хероин, марихуана , амфетамин, екстази и других супстанци за производњу опојних дрога), те на тај начин починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога -  наводи се у саопштењу.

Додаје се да се претреси раде по наредбама Окружног суда Источно Сарајево и надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево

Акцију изводе  полицијски службници Полицијске управе Источно Сарајево заједно са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске, а у сарадњи са Еуропол-ом.

Како су навели из ПУ Источно Сарајево из полиције ради се о вишемјесечној  акцију.

Према незваничним информацијама акција се спроводи на основу информација прикуљених са апликације "Скај". Наводно је полиција на подручју Бањалуке претресла стан који користи једно лице и одузет је аутомобил.

Медији наводе да су ухапшени у вези са криминалном групом Дарка Елеза.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана