Детаљи убиства у селу Мухољићи код Новог Травника: Чобан упуцан у главу док је спавао

Јелена Станић
Детаљи убиства у селу Мухољићи код Новог Травника: Чобан упуцан у главу док је спавао

НОВИ ТРАВНИК - Тијело чобана Џевада Рамуља (51) из Новог Травника пронађено је данас у камп-кућици у Мухољићима код Новог Травника, а наводно му је убица пуцао у главу док је спавао.

Како је потврђено "Гласу Српске", тијело несрећног човјека пронашли су чланови породице око 7.30 часова на њиховом имању у кућици, гдје је боравио док је чувао овце.

Први свједок стравичног злочина је, према наводима федералних медија, био Рамуљев зет, који је одмах алармирао полицију. Након њих, на мјесто злочина стигао је и Ћерим Рамуљ, Џевадов брат.

- Кад сам га видио, боље да нисам. Нашао га је зет. Долетио сам и када сам видио шта је нечовјек урадио, нисам могао схватити да то може направити људско биће. Ево му оваца ту, има можда пет-шест дана како је ту овце довезао, ово је иначе наша земља. Шта ће сад његова породица, жена и четворо дјеце - рекао је за федералне медије брат убијеног.

Претпоставља се да је убица усмртио Рамуља на спавању, јер је настрадали пронађен у кревету, покривен јорганом до главе. Полиција је данас сакупљала празне чауре око кућице и привела неколико особа на испитивање. Наводно је рафал испаљен у унутрашњости кућице.

Мјештани су у шоку и невјерици испричали да не памте овакву трагедију.

- Ово је страшно шта нам се десило. Комшија нам је убијен. Ово је мирно село, скоро се сви знамо и помажемо једни другима. Не могу ни да замислим да је неко од нас крвник који је убио нашег Џевада - испричао је мјештанин желећи да остане анониман.

Породици Рамуљ ово је друга трагедија која се догодила на сличан начин. Прије 33 године брат Ћерима и убијеног Џевада упуцан је код Бугојна.

Њега је, према Ћеримовим ријечима, упуцао у главу човјек са којим се посвађао у вези са овцама.

Обдукција тијела настрадалог биће сутра обављена у травничкој болници.

Тужилаштво

Поступајући тужилац Кантоналног тужилаштва Средњобосанског кантона (СБК) наложио је да буде покренута истрага и пронађена за сада непозната особа која се сумњичи за убиство чобана Џевада Рамуља.

- Наређена је обдукција настрадалог те ће бити предузете и друге законом предвиђене радње с циљем откривања починиоца кривичних дјела убиство и недозвољено држање оружја или експлозивних материја - казали су у Тужилаштву Средњобосанског кантона, наводећи иницијале убијеног.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана