Детаљи убиства у Добој Југу: Осумњиченог у болници чува полиција

Небојша Томашевић
Детаљи убиства у Добој Југу: Осумњиченог у болници чува полиција

ТЕШАЊ - Сакиб Рамић из Крешева (61) који је бомбом усмртио супругу Зејнебу (61), а потом се покушао убити ножем, смјештен је у болницу у Тешњу гдје га чува полиција, потврђено је “Гласу Српске”.

Страшни злочин догодио се у уторак у кући њихове кћерке у Матузићима у општини Добој Југ око 12.30 часова и како сазнајемо, Сакиб је у експлозији задобио тешку повреду руке те је сам себе ножем избо 13 пута у намјери да се убије.

Према нашим сазнањима, Сакиба је у намјери да себи одузме живот спријечио комшија Нихад Мешић који га је видио како се након експлозије убада ножем у трбух испред гараже. Незванично сазнајемо да је Сакиб себи ножем нанио 13 убодних рана. 

- Тог дана нешто послије 12 часова, зачуо се прасак и мислио сам да је на оближњој бензинској пумпи експлодирала гума од камиона. У међувремену сам видио да из куће, у којој се десила несрећа, излази дим. Примијетио сам човјека испред гараже који држи нож у руци и забада га себи у стомак. Притрчао сам до њега и летвом покушао да му избијем нож из руке. Кад ми је запријетио да има још једну бомбу и да ће је активирати, ја сам се измакнуо - испричао је Мешић.

Додао је да је његов отац Сенад позвао полицију и хитну помоћ, који су убрзо стигли.

- Смјестили смо Сакиба у санитет, а како са чуо он је из наше Поликлинике у којој му је пружена прва помоћ пребачен у Општу болницу у Тешањ - изјавио Мешић, видно узбуђен због овог случаја.

Према незваничним сазнањима, до сукоба између Сакиба и Зејнебе дошло је прво у понедјељак када је она напустила њихову кућу и прешла код кћерке Адисе Врговчевић у Матузиће. Сазнајемо да Адиса са супругом ради у Њемачкој и у вријеме злочина на срећу није била код куће.

- У уторак је Сакиб дошао код ње те је дошло до свађе током које је он активирао бомбу и убио супругу - рекао је извор близак истрази.

Увиђај на мјесту злочина обавили су припадници Полицијске станице Добој Југ и дежурни тужилац.

Тужилаштво

У Тужилаштву Зеничко-добојског кантона, не откривајући имена, потврдили су да је у експлозији бомбе настрадала жена, а повријеђен мушкарац који је превезен у болницу.

- Наређена је истрага ради утврђивања свих околности овог догађаја - рекли су у Тужилаштву, не откривајући детаље.

У МУП-у ЗДК су кратко потврдили да је обдукција жртве урађена, а да је повријеђени мушкарац смјештен у болницу и да је под надзором.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана