Детаљи туче у Шипову: Претукли познаника па га оставили на улици

Небојша Томашевић
Детаљи туче у Шипову: Претукли познаника па га оставили на улици

ШИПОВО - Драган Ј. из Шипова тешко је повријеђен у тучи више особа, а полиција је због овог случаја ухапсила шест особа, међу којима и једног Београђанина, потврђено је "Гласу Српске".

Поменути је пронађен 24. јуна у вечерњим часовима како лежи повријеђен испред куће у улици Видовданска у Шипову.

Како сазнајемо, полиција је утврдила да је на овог Шиповљанина након краће свађе насрнуло неколико особа које су га претукле. Он је наводно и убоден ножем, али то није потврђено.

Полиција је привела Жељка Л., Зорана Н., Срђана М. те М. А. и О. В., сви из Шипова и С.,П. из Београда. Незванично сазнајемо и да Зоран Н. не борави у Шипову, већ у Србији те да је наводно у родни град дошао на одмор.

- Досадашња истрага указује на то да су они то вече сви заједно пили и да су се посвађали због нечега. Дошло је до сукоба и туче током које је више особа тукло Драгана Ј., а након што су га претукли, оставили су га да лежи и побјегли са лица мјеста - рекао је извор близак истрази.

Додао је да мотив овог сукоба није још познат.

- Утврђује се да ли је у питању кафанска и пијанска туча или је позадина нешто друго - казао је он.

Из Полицијске управе Мркоњић Град потврђено је да је Полицијска станица Шипово 24. јуна око 21.10 поступала по пријави да се испред куће у улици Видовданска налази повријеђена непозната особа.

- Изласком на мјесто догађаја полицијски службеници су утврдили да су наводи пријаве тачни те идентификовали повријеђено лице и утврдили да се ради о Д. Ј. из Шипова. Повријеђеном је указана медицинска помоћ у Дому здравља у Шипову, након чега је упућен на даље лијечење у Универзитетски клинички центар Републике Српске - наводе из ПУ Мркоњић Град.

Додају да су оперативним радом полицијски службеници утврдили да су се на мјесту гдје је повријеђен Д. Ј. налазили М. А., М. С., Ж. Л., З. Н., О. В., сви из Шипова и С. П. из Београда и они су ухапшени.

- Рад на утврђивању кривичне или прекршајне одговорности је у току - додали су из полиције не наводећи више детаља.
Осим ове дан раније забиљежена је и туча у Кнежеву, због чега је ухапшен С. М. из Кнежева, којем се на терет ставља да је у угоститељском објекту напао и повриједио једну особу. Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, С. М. се на терет ставља кривично дјело тјелесна повреда.

- Оштећеном је указана љекарска помоћ у Дому здравља Кнежево, а током интервенције полицију је ометало лице А. Г., које је такође ухапшено. Утврђено је да А. Г. има 0,97 г/кг алкохола у организму и против њега слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја - наведено је у саопштењу полиције.

УКЦ

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске казали су да је пацијент за кога смо питали, односно Драган Ј., примљен у ургентни центар у понедјељак у 22.54 часа.

- Пацијент је довезен возилом Хитне службе Дома здравља Шипово и по урађеној дијагностици и реанимацији смјештен је у Клинику за анестезију и интензивно лијечење - рекли су у УКЦ РС.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана