Детаљи туче у центру Бањалуке: Провалник избио лопову зуб

Небојша Томашевић
Детаљи туче у центру Бањалуке: Провалник избио лопову зуб

БАЊАЛУКА - Драган Јелача (35) из Бањалуке, који је сумњичен за бројна кривична дјела, претукао је познатог лопова Ранка Ракића (24) из Приједора и избио му зуб, сазнаје “Глас Српске”.

Њихов обрачун десио се у понедјељак поподне у центру Бањалуке, а према незваничним информацијама, мотив сукоба су највјероватније размирице због ранијих заједничких недјела.

Ракић је ухапшен у јулу након провале у један локал у Бањалуци, а тада је наводно с њим у томе учествовао и Јелача, који је побјегао. Претпоставља се да је та провала један од разлога њихове свађе и обрачуна.

Како је саопштено из полиције, наводећи иницијале, Ракић је пронађен на улици са повредама главе, након чега је и откривено да га је претукао Јелача.

- Колима Хитне медицинске помоћи повријеђени је пребачен у Универзитетски клинички центар Републике Српске, гдје му је указана помоћ. Радом на терену, полицијски службеници су идентификовали нападача Д. Ј, који је ухапшен и спроведен у службене просторије на криминалистичку обраду - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Додали су да је о свему обавијештен дежурни тужилац бањалучког Окружног тужилаштва, који је догађај оквалификовао као кривично дјело тјелесна повреда.

Према нашим информацијама, Јелача ће након испитивања бити пуштен да се брани са слободе. Како незванично сазнајемо, истражује се да ли су он и Ракић заједно учествовали у неким крађама и да ли је то један од разлога сукоба или нешто друго. Обојица су познати полицији и више пута су хапшени због разних кривичних дјела која су чинили на подручју Бањалуке.

Туча је у уторак забиљежена и у Палама, а ухапшен је М. Р. због сумње да је ножем повриједио једну особу у мјесту Боговићи. Из Полицијске управе Источно Сарајево саопштено је да је случај  окарактерисан као тјелесна повреда и да ће против М. Р. Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву бити поднесен извјештај о почињеном  кривичном дјелу.

Досијеи

Ранко Ракић познат је углавном по крађама, а посљедњих мјесеци више пута је хапшен због тога. Он је у августу 2020, само 12 дана по изласку из затвора, украо два возила и оштетио их. Рођен је у њемачком граду Бохуму, гдје је од 2008. до 2016. године починио 36 кривичних дјела.

Јелача је познат по чињењу кривичних дјела, а у јуну прошле године је хапшен у акцији “Клуб” због сумње да је заједно са још једном особом наводио малољетнице на проституцију. Жртве су биле махом штићенице Дома за дјецу и омладину без родитељског старања “Рада Врањешевић” из Бањалуке. Он је био очевидац убиства Бруне Ролда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана