Детаљи трагедије у селу Рађићи код Кнежева: Струјни удар убио радника

Небојша Томашевић
Детаљи трагедије у селу Рађићи код Кнежева: Струјни удар убио радника

КНЕЖЕВО - Ненад Крејић (54) из Кнежева погинуо је током поправке електромреже у мјесту Рађићи на подручју поменуте општине, потврђено је “Гласу Српске”.

Како сазнајемо, страдали радник је био запослен у Радној јединици ”Електрокрајине” у Кнежеву. Несрећа се догодила у сриједу, а поправљао је квар на нисконапонској електромрежи.

Извор близак истрази рекао је да је несрећни радник тог дана рано ујутро са колегама отишао на терен како би обавили неке радове на електромрежи у селу Рађићи.

- До несреће је дошло док се он пењао на електростуб како би отклонио квар. Међутим, током пењања га је ударила струја и одбацила на тло. Није се био попео високо на стуб, па није јасно да ли је случајно додирнуо неки кабл под напоном или је можда због квара дошло до избијања и удара струје на стубу. Одмах након несреће обавијештене су служба хитне помоћи и полиција - рекао је извор близак истрази.

Додао је да су Крејићу колеге притрчале у помоћ, те је одвезен у Дом здравља у Кнежеву, али, нажалост, љекари су само констатовали смрт.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале настрадалог, саопштили су да је овај случај Полицијској станици Кнежево пријављен из Дома здравља у Кнежеву.

- Пријављено је да је у ову установу 13. априла довезено лице Н. К. које је смртно страдало приликом извођења радова на електромрежи у мјесту Рађићи, општина Кнежево. Обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се изврши обдукција беживотног тијела, те предузму мјере и радње на утврђивању чињеница и околности овог догађаја - саопштено је из ПУ Бањалука. 

Наводи се да је увиђају присуствовао и инспектор Инспектората Републике Српске. Обдукцијом је, како сазнајемо, утврђено да је Крејић преминуо усљед удара струје и застоја срца, док других повреда није имао.

Крејић је у Радној јединици “Електрокрајине” у Кнежеву радио десет година. Сазнајемо да су иза њега остали супруга и троје дјеце. Крејићеве колеге из Кнежева кажу да их је његова смрт шокирала и да је то неизмјеран губитак за њих.

“Електрокрајина”

Портпарол “Електрокрајине” Предраг Клинцов казао је да је смрт њиховог радника из Кнежева велика трагедија за ово предузеће и све запослене.

- Упућујемо искрено саучешће породици страдалог колеге. Пружићемо им сву неопходну помоћ. Истрагу о овом трагичном случају води полиција. Могу само рећи да ћемо покренути интерне процедуре како бисмо утврдили шта се десило - рекао је Клинцов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана