Детаљи трагедије у Рогатици: Дјечак страдао док је са братом разгледао пушку

Н. Т - С.М.
Детаљи трагедије у Рогатици: Дјечак страдао док је са братом разгледао пушку

РОГАТИЦА - Дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву наложио је обдукцију тијела дванаестогодишњака који је страдао јуче у Рогатици и предузимају се све све мјере и радње у циљу утврђивања тачних околности трагедије, потврдио је портпарол тужилаштва Невен Крамер.

- Увиђај је завршен, али с обзиром на то да се ради о дјеци, тужилаштво ће поступати у циљу њихове заштите и неће излазити са детаљима о случају све док се не комплетира цијели предмет - закључио је Крамер.

Незванично сазнајемо да је дјечак страдао док се играо пушком заједно са двије године млађим братом у дједовој кући у селу Бегзадићи код Рогатице.

- Њих двојица су пронашли скривену дједову пушку коју су вјероватно разледали. Још се истражује како је дошло до трагедије, односно како је пушка опалила - рекао је извор близак истрази.

Сазнајемо да је оружје из којег је погођен малишан пронађено у кући као и још неколико метака.

Према причи мјештана села Бегзадићи, дјечаке је код дједа и баке довела мајка. У тренутку трагедије они су наводно остали сами јер су бака и дјед негдје изашли.

У Полицијској управи Источно Сарајево казали су јуче да је пронађено беживотно тијело дјетета које је рођено 2009. године, након чега је обављен увиђај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана