Детаљи трагедије у Основној школи "Турбе" код Травника: Гол пао на дјечака и усмртио га

Небојша Томашевић
Детаљи трагедије у Основној школи "Турбе" код Травника: Гол пао на дјечака и усмртио га

ТРАВНИК - Ученик седмог разреда Основне школе "Турбе" код Травника погинуо је када је на њега пао гол на часу физичког васпитања.

Ова трагедија десила се данас 12 часова, а према незваничним информацијама, све указује на то да је до несреће дошло када је дијете покушало да се попне на пречку гола.

- Сплетом несретних околности конструкција се преврнула и ударила дјечака, што је за њега било кобно - рекао је извор близак истрази.

Директорица школе Медиха Риђић рекла је да не може говорити шта се десило јер није била присутна, али је истакла да ће спровести интерну истрагу да се утврди како је дошло до трагедије. Потврдила је да се све десило на часу физичког и да је наставница била присутна.

- Чекамо извјештај полиције и налаз вјештачења да видимо шта је било и има ли нечије грешке. Не оправдавам ничију одговорност - казала је Риђићева.

Истакла је да је страдали ученик био примјеран ђак и да са њим нису имали проблема, те да их је ова трагедија шокирала и узнемирила.

- Ово је прва овако тешка несрећа у школи, за 27 година колико радим у просвјети нисам то доживјела. Велики шок за све нас и велика туга, немам ријечи - рекла је Риђићева.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона Хасан Хоџић потврдио је да полиција истражује како је дошло до несреће, те истакао да не може откривати детаље.

- Полицијској станици Травник пријављено је да је у спортској сали основне школе у мјесту Турбе смртно страдао ученик. Екипа за увиђаје одмах је упућена на лице мјеста. У сарадњи са надлежним тужилаштвом спроводимо мјере из наше надлежности како бисмо утврдили све околности несреће, те како је и зашто до ње дошло - рекао је Хоџић.

Ова трагедија шокирала је и мјештане Турбета, који су на друштвеним мрежама изражавали своје жаљење. "Срце драго! Страшно... Туга... Ко ће одговарати за ово?", један је од бројних коментара на стравичну вијест о трагедији у школи.

Сличне трагедије су се и раније дешавале, а прије неколико година у сарајевском насељу Добриња на игралишту је тешко повријеђен дванаестогодишњи дјечак који је убрзо преминуо. Увиђајем је констатовано да га је усмртила метална шипка гола. 

Настава

Након трагедије у Основној школи "Турбе" настава је прекинута, а ученици су послати кући. Медиха Риђић је казала да настава у другој смјени није одржана, а поједини ученици су задржани до доласка њихових родитеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана