Детаљи трагедије у Которском код Добоја: Ложио ватру па запалио кућу

Небојша Томашевић
Детаљи трагедије у Которском код Добоја: Ложио ватру па запалио кућу

ДОБОЈ - Михнет О. (48) настрадао је у пожару који је избио у кући у добојском насељу Которско, а његово угљенисано тијело пронашли су ватрогасци у приземљу куће након гашења ватре, потврђено је “Гласу Српске”.

Према нашим информацијама, кућа у којој је избио пожар је власништво Михнетовог брата, али је он у вријеме избијања пожара био сам. Пожар је први уочио њихов комшија, који је и позвао ватрогасце када је видио како из приземља куће куља дим. Ватру су угасили добојски ватрогасци, који су и пронашли угљенисано тијело.

Мјештани Которског кажу да постоји могућност да је Михнет сам запалио себе и кућу.

- Михнет је имао одређених психичких проблема и како сам чуо док су претраживали згариште, пожар је можда изазван намјерно. Да ли је то тачно или је пожар изазвао док је ложио ватру, не можемо знати. Чуо сам да је у кући било и неко гориво које је плануло. Та кућа је незавршена, није набачена. Само је уређен простор гдје је био Михнет - рекао је мјештанин Которског који је желио да остане анониман.

Извор близак истрази је казао да сви докази упућују на то да се ради о намјерно изазваном пожару, али се не искључују ни друге могућности. Истакао је да се узрок не може утврдити док се не уради вјештачење трагова.

У Полицијској управи Добој казали су да им је овај случај пријављен у сриједу око 15.30 часова.

- Пријављено је да гори кућа М. О. у Которском и на терен су одмах послати патрола и припадници Територијалне ватрогасне бригаде Добој. Током гашења пожара пронађено је беживотно тијело М. О. у приземљу куће. Обављен је увиђај и у току је истрага на утврђивању свих околности - рекли су у ПУ Добој.

Болест

Мјештани Которског кажу да је Михнет О. оболио за вријеме рата и да се на њему видјело да има проблема.

- Скоро увијек је ходао укочено и није ни са ким пуно комуницирао. Прича се да је оболио на живцима. Жалосно је да он тако оконча живот - казао је један комшија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана