Детаљи трагедије код Лознице: Мотором се закуцали у бандеру, погинуо тинејџер

Г.С.
Детаљи трагедије код Лознице: Мотором се закуцали у бандеру, погинуо тинејџер

ЛОЗНИЦА - Петнаестогодишњи дјечак је погинуо, а седамнаестогодишњи мотоциклиста тешко је повријеђен када су синоћ, у селу Коренита код Лознице, мотором ударили у бандеру.

Ова страшна несрећа се догодила у центру села Коренита, код Лознице, када се мотоцикл закуцао у електрични стуб недалеко од школе, приликом чега је страдао петнаестогодишњи дјечак, а седманаестогодишњак, који је и власник мотора, тешко је повријеђен.

Како Блиц сазнаје повређени малољетник је у стабилном стању.

На мјесту удеса и данас се виде дијелови мотора, као о неколико метара даље кацика једног од учесника несреће.

Мјештани су потресени призором који су синоћ видјели у центру села, гдје је обично живо од дјечје игре. Синоћ, ту грају, замијенио ја вапај.

– Ја сам стајала овде у дворишту и гледала. Један милиционер је тражио чаршав да се прекрије и ја сам дала чаршав. Грозно, младо дијете оде. На лицу мјеста је преминуо, тако су утврдили. То је била велика гужва, ја сам била у дворишту. Омладина је врискала. Његови другови су јаукали – прича Милија Станиц.

Све се догодило у близини игралишта, гдје се млади увече окупљају.

– Нисам чула ништа у тренутку несреће, али кад сам изашла напоље, чула сам вриску. Мајка је јаукала и по гласу сам препознала да је она. Било је страшно. Скупило се пуно младих, јер се они овдје свако веће окупљају око школског игралишта гдје се играју и друже. Само сам видјела да је тијело покривено чаршавом – прича дјевојка која живи у близини.

Обојица младића имали су на глави кациге. Возач је, како се претпоставља, изгубио контролу и мотор је снажно ударио у електрични стуб крај пута Лозница – Крупањ, али ће истрага утврдити околности несреће, као и који од њих је управљао мотоциклом.

Петнаестогодишњаку није било помоћи. Љекари су само констатовали смрт. Обојица су мјештани села Корените и били су добри другови.

Мјештани кажу да су дјечаци дивни и вриједни, лијепо васпитани и веома скромни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана