Браћа хтјела да се освјеже у језеру: Један се утопио, другом се боре за живот

ГС
Браћа хтјела да се освјеже у језеру: Један се утопио, другом се боре за живот

​ЛИВНО - У мостарској Универзитетској клиничкој болници је од посљедица утапања на језеру Мандек код Ливна у понедјељак у вечерњим сатима преминуо је Антонио М. (24), потврђено је из Канцеларије за информисање ове болнице.

Како је речено, младић је изгубио битку за живот упркос силним напорима љекара Одјела за анестезију, реанимацију и интензивно лијечење, гдје је од недјеље био хоспитализован. 

На истом Одјелу је хоспитализован и други младић Јосип М. (18) који је животно угрожен.

Како су медији сазнали, ријеч је о двојици браће из Ливна, који су се, према до сада прикупљеним информацијама, у недјељу након фудбалског турнира на којем су били, одлучили освјежити у језеру Мандек удаљеном од града отприлике седам километара. На језеро, на чијој плажи се у том тренутку налазило десетак купача, дошли су бициклима.

Према изворима из полицијске истраге, њих двојица су се одлучила купати на дијелу језера гдје плићака готово нема, а у воду је ушао први 18-годишњак, који, вјероватно, није уочио да се ради о дубини након чега се почео утапати.

Његов старији брат је кренуо да га спаси, али, како су обојица били лоши пливачи, убрзо су нестали у језеру. Тек, након неколико минута када су остали купачи примијетили да их нема на површини воде, кренула је драматична потрага за њима.

Млађег брата су одмах пронашли и почели реанимирати на обали, док је потрага за другим због муља и лоше видљивости потрајала, али након неког времена и он је пронађен. Истовремено, док је трајала потрага, алармирани су полиција и екипе Хитне помоћи које су наставиле реанимацију до Кантоналне болнице у Ливну, а након чега су обојица превезена у СКБ Мостар.

На мјесту догађаја су припадници Полицијске управе Ливно обавили увиђај, а о свему је обавијештен дежурни кантонални тужилац те се спроводе све мјере и радње с циљем расвјетљавања свих околности овог догађаја, преноси "Аваз".

Повезана вијест

Након извлачења из језера један младић преминуо, други животно угрожен

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана