Детаљи трагедије код Бихаћа: Сиријац убијен након што је ножем насрнуо на сународника

Н.Т.
Детаљи трагедије код Бихаћа: Сиријац убијен након што је ножем насрнуо на сународника

БИХАЋ - Мигрант који је убијен у тучи у у Привременом прихватном центру Липа код Бихаћа је из Сирије и смртоносни убод у предјелу стомака задобио је у међусобном обрачуну са сународником којег је убо ножем у руку, потврђено је "Гласу Српске".

Портпарол Министарства Унско санског кантона Але Шиљдедић  казао је да је више особа приведено и да се истражује шта се десило.

- Постоје одређене информације да је мигрант који је преминуо повреду задобио у међусобном обрачуну са другим  сународником. Ипак тек након истраге знаћемо више детаља и да ли ће неко други бити осумњичен. Неке приведене особе вјероватно ће бити свједоци. Истрага иде доста споро јер се њима свима мора обезбједити преводилац, а и нису вољни да сарађују - рекао је Шиљдедић.

Сукоб миграната десио се у недјељу увече у Привременом прихватном центру Липа код Бихаћа.

- Полицијска станица у Бихаћу запримила је пријаву вође тима на обезбјеђењу Прихватног центра Липа из Дирекције за координацију полицијских тијела. Око 18 сати и 40 минута дојављено је како је унутар самог Центра дошло до међусобног физичког сукоба између групе миграната, те да има повријеђених. На мјесто догађаја упућене су све расположиве полицијске снаге и ситуација је врло брзо стављена под контролу. Међутим, констатирано је и да су двије особе тешко повријеђене, те су одмах возилима Хитне помоћи транспортоване у Кантоналну болницу у Бихаћу – појаснио је Шиљдедић.

Додао је да је касније у току ноћи, једна од повријеђених особа, нажалост подлегла је задобијеним повредама.

- Тај страни држављанин задобио је повреде у предјелу грудног коша, а нанесене су ножем. Информацију да је преминуо, добили смо синоћ око 22 сата и 30 минута. Другој особи нанијете су повреде у предјелу руке и она није животно угрожена. Повријеђени је под полицијском надзором - казао је Шиљдедић.

Мигрант убијен у тучи у кампу "Липа"

Сукоби миграната у кампу "Липа" су честа појава, а у новогодишњој ноћи испред кампа пронађен је мртав двадесетчетворогодишњи младић ,а  касније утврђено да се радио о држављанину Авганистана који је пријављен у Кампу. Истрага је показала да је он убијен и полиција је због тога ухапсила осамнаестогодишњег Авганистана.

Сукоби

Мигранти у БиХ често су у средишту разних проблема у БиХ, а 2021. године у септембру су држављани Пакистана Мухаммад Афзал (30), Хасан Риаз (27) и Салман Али (30) притворени су због сумње да су у шуми везали двојицу миграната из Непала те једног од њих силовали, а претходно им узевши око 5.500 евра на превару.  Само неколико мјесеци прије тог догађаја 7. и 8. фебруара 2021. године у Бихаћу је дошло до сукоба миграната и локалног становништва и тада су три држављанина Пакистана тешко повријеђена и један држављанин БиХ. Током августа 2020. године у кампу Липа дошло је до масовне туче миграната и том приликом један од полицајаца који је интервенисао пуцао је из пиштоља да се одбрани од мигранта који је кренуо на њега ножем. Крајем 2018. године  приведен је малољетни Пакистанац Д.А. је силовао дјевојку у Бихаћу.

Према подацима којима располаже полиција тренутно у кампу Липа има 1480 пријављених миграната и 350 у кампу Борићи. Претпоставља се да их још око 500 лута Бихаћем и Цазином у намјери да се домогну Европске уније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана