Детаљи сукоба у Бањалуци: Пијан ушао у туђе двориште па извукао "дебљи крај"

Небојша Томашевић
Детаљи сукоба у Бањалуци: Пијан ушао у туђе двориште па извукао "дебљи крај"

БАЊАЛУКА – Кнежевљанин М. Т. и Бањалучанин С. Л. прекршајно ће одговарати пред надлежним судом због туче која се десила у четвртак увече недалеко од бањалучког парка "Младен Стојановић".

Полиција је након овог сукоба ухапсила М.Т. који је био тешко пијан и у крви имао близу два промила алкохола и он ће одговарати за три почињена прекршаја Закона о јавном реду и миру, односно за  вријеђање, угрожавање безбједности нападом на живот, тијело или имовину и тучу и физички напад. Бањалучанин С.Л. се терети само за тучу и физички напад.

Незванично сазнајемо да је прије сукоба М. Т. пијан дошао у двориште у коме је био и С.Л. те је вријеђао особе које су биле и ту је прво дошло до препирке. Потом је дошло до сукоба поменутог двојца и међусобне туче, а М.Т. је избачен из дворишта и пао је на асфалт. Том приликом је задобио повреде.

Из Полицијске управе Бањалука навели су да је у четвртак око 23.35 часова пријављено да је у улици Др Младена Стојановића нарушен јавни ред и мир и да је у току туча више особа.

- Полицијски службеници су изашли на лице мјеста и утврдили да су јавни ред и мир нарушили М.Т. из Кнежева и С.Л. из Бањалуке. М.Т. је лишен слободе, због почињених прекршаја из члана 8, 11. и 12. Закона о јавном реду и миру. Он је алкотестиран и  утврђено је да има 1,95 г/кг алкохола у организму. Против њега слиједи подношење захтјева за покретање прекршајних поступка пред надлежним судом -  рекли су у полицији.

Додали су да ће захтјев за покретање прекршајног поступка пред надлежним судом бити поднесен и против С.Л. због почињеног прекршаја из члана 12 Закона о јавном реду и миру, односно туче и физичког напада. 

Према Кривичном законику за почињене прекршаје које се стављају на терет осумњиченима предвиђене су новчане, али и казне затвора. 

Закон за вријеђање предвиђа казну од 200 до 800 КМ, а за прекршај угрожавање безбједности пријетњом напада на живот, тијело или имовину од 300 до 900 КМ или до 30 дана затвора. За прекршај туча а и физички напад  казна је од 400 КМ до 1.200 КМ или до 40 дана затвора, односно од 800 до 1.600 КМ или 60 дана затвора за оног ко организује тучу или напад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана