Детаљи злочина код Крупе на Уни: Изрешетао брата па мирно сачекао полицајце

Невена Рељић
Детаљи злочина код Крупе на Уни: Изрешетао брата па мирно сачекао полицајце

КРУПА НА УНИ - Приједорска полиција ухапсила је Борислава Узелца (46) због сумње да је из аутоматске пушке М70 убио рођеног брата Здравка (56) у селу Средњи Бушевић код Крупе на Уни, сазнаје “Глас Српске”.

До трагичног сукоба двојице браће дошло је у понедјељак око 17 часова када је Борислав испалио више хитаца у Здравка, који је преминуо од задобијених повреда.

Након што је убио брата, Борислав је позвао полицију и признао им шта је учинио. Када су полицајци дошли, он се мирно предао, те им дао пушку из које је злочин вјероватно почињен.

Како незванично сазнајемо, Борислав је из аутоматске пушке М70 испалио најмање двадесетак хитаца у брата. Наводно, за Здравка је било кобно од седам до девет хитаца који су га погодили у лице и главу.

Како незванично сазнајемо, претпоставља се да су мотив убиства дугогодишње несугласице међу браћом. Један од мјештана Средњег Бушевића испричао је за “Глас Српске” да су се Борислав и Здравко често свађали.

- Ма, наша посла, увијек се неко свађа око међе и земље. Њих двојица, кад се напију, одмах хоће да дијеле имовину јер нису могли живјети заједно. Чим се отријезне, ћуте и праве се да нико од њих није потезао ту причу. Они имају још једног брата Миланка и сестру Милену, који су се из Средњих Бушевића преселили у Београд - рекао је мјештанин који није хтио да му откривамо идентитет.

Према његовим ријечима, браћа Узелац су живјели сами, а издржавали су се тако што су на смјену чували туђе овце по планинама. Борислав се у недјељу вратио из Фајтоваца, села подно Грмеча, које се налази у ФБиХ, а недалеко од Санског Моста и тридесетак километара удаљеног од Средњег Бушевића. Тамо је чувао овце неког полицајца из Санског Моста.

- Чим се вратио кући, почео се свађати са Здравком, а вјероватно опет око подјеле земље. Комшије су потом чуле да Здравко виче: “Пуцај, убиј ме!” Након тога су одјекнули хици... Убрзо је дошла полиција и одвела Борислава, који их мирно сачекао и пошао без отпора - прича један од мјештана.

ПУ приједор

Из Полицијске управе Приједор је потврђено да су полицајци обавили увиђај.

- Полицијској управи Приједор око 17.45 сати пријављено је да је у мјесту Средњи Бушевић, општина Крупа на Уни, извршено убиство. Увиђајем на лицу мјеста, којим је руководио дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор, утврђено је да је Б. У. починио кривично дјело убиство на штету З. У, у којег је, употребом аутоматске пушке, испалио више хитаца - рекла је портпаролка Полицијске управе Приједор Звездана Алендаревић.

Осумњичени за убиство биће предат у надлежност Окружног тужилаштва Приједор, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу убиство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана