Детаљи стравичног злочина у Горњој Ламовити код Приједора: Чобан рођаку зарио нож у ребра

Јелена Станић
Foto: Д. Поздеровић

ПРИЈЕДОР - Чобан Драженко Мачкић (41) убијен је ножем након свађе која је избила између њега, оца Стојана Мачкића (68) и сестрића Радована Батара (30) док су чували овце у Горњој Ламовити, незванично сазнаје “Глас Српске”.

Према непотврђеним информацијама, несрећни човјек је убоден испод ребара, а стравичном злочину у недјељу увече наводно је кумовао алкохол, јер су њих тројица кобне вечери пили у локалној кафани, коју су напустили око 21 час.

Мачкићи и Батар су дан раније довели овце на испашу у Ламовиту, гдје су долазили посљедњих година. Затим су се, према ријечима саговорника “Гласа Српске”, запутили у шатор који су поставили на имању мјештанина који живи и ради у иностранству.

- Смјестили су се на комшијину њиву. Чули смо галаму из правца њиховог шатора, али се нисмо обазирали. У кућу је потом утрчао младић и запомагао: “Убиће ме, зовите полицију” - испричала је мјештанка чија је кућа у близини шатора.

Према њеним ријечима, одмах је закључала врата и дала телефон младићу који је позвао полицију и наводно им објаснио шта се десило.

Како сазнајемо, по доласку полиције на мјесто злочина, Стојан Мачкић је сједио крваве главе и запомагао: “Јој, сине једини”. Овај случај потресао је мјештане јер, како су испричали, са пастирима номадима до сада нису имали проблема.

- Страшно је шта се десило. Ником није јасно ко је кога убио и зашто. До сада није било инцидената, али се након овог бојим за безбједност дјеце. Отјераћу сљедеће чобане који дођу, тако је сигурније - казао је мјештанин.

Након обрачуна остали су стадо оваца, натоварени магарци и познаници који су, видно потресени стравичним призором локви крви на ливади, скупљали ствари које су остале иза њих тројице.

У ПУ Приједор казали су да им је у недјељу у 22.45 часова пријављена туча у којој је једна особа убијена.

 Тужилаштво

У Окружном тужилаштву Приједор казали су да је јуче трајала криминалистичка обрада ухапшених Р. Б. и С. М. у полицији. Како су казали, наложена је обдукција тијела, али нису жељели да износе детаље. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана