Детаљи стравичног убиства: Мигранту нож заривен у главу

Независне
Детаљи стравичног убиства: Мигранту нож заривен у главу

ТЕШАЊ, ВЕЛИКА КЛАДУША - Тридесетдеветогодишњи мигрант С.Х., држављанин Алжира, подлегао је повредама након што га је у мјесту Крешево, општина Тешањ, нападач убо ножем у главу, потврдили су извори "Независних новина".

У полицијском саопштењу наведено је да се кобни напад догодио у недјељу у 16.15 испред тржног центра "Конзум".

Нападач је, додаје се, ножем напао Алжирца, а потом побјегао, док је повријеђени тридесетдеветогодишњак с тешким, животно угрожавајућим повредама преминуо у Општој болници Тешањ.

Полиција је одмах покренула истрагу те лоцирала осумњиченог, а како је незванично објављено, пронађен је и нож којим је мигрант убијен.

"Увиђај су извршили истражиоци Полицијске станице Тешањ под надзором дежурног тужиоца Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона. Истог дана, као резултат интензивних оперативних и других активности полицајаца, пронађен је двадесетосмогодишњи Y.С., држављанин Марока, који се доводи у везу с овим убиством", саопштено је у понедјељак из МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Осумњичени Мароканац је ухапшен те задржан у просторијама за задржавање Полицијске станице Тешањ, гдје је над њим извршена криминалистичка обрада. Истрага се наставља.

Ово је друга трагедија која је потресла јавност у протеклим данима, а током којих су страдали мигранти. Наиме, тијело мигранта, иначе држављанина Турске, пронађено је у недјељу у послијеподневним сатима и извучено из ријеке Глине, неколико километара од Велике Кладуше.

Ово је саопштено из Граничне полиције БиХ, а ради се о мигранту који је у протекли петак покушао илегално прећи границу с Хрватском.

Подсјећамо да је тог дана група миграната код мјеста Дреновац покушала прећи преко набујале ријеке која раздваја територију БиХ од сусједне Хрватске. Том приликом двојица миграната из групе закорачили су у ријеку, али их је снажна бујица почела носити.

Један мјештанин поменутог насеља зачуо је галаму миграната који су се налазили на том мјесту те је позвао полицију. Према информацијама којима се располаже, поменута двојица су се успјела ухватити за крошњу дрвета у води, док су остали миграни остали на босанскохерцеговачкој страни.

Један од њих је успио некако да се спаси и изађе на обалу, док је други изгубио снагу те се препустио снажној воденој струји, која га је однијела.  Иначе, ово подручје је једна од најчешћих рута куда мигранти покушавају да пређу државну границу с Хрватском.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана