Детаљи стравичног убиства и самоубиства у Прњавору: Жена се до смрти бранила од супруга

Небојша Томашевић
Детаљи стравичног убиства и самоубиства у Прњавору: Жена се до смрти бранила од супруга

ПРЊАВОР - Драгана Спасојевић (53) из Прњавора до смрти се борила и покушавала спасити од свог супруга Зорана Спасојевића (56), који ју је више пута избо ножем, те заклао, а потом се покушао објесити, па када му то није успјело, убио се струјним ударом од 380 волти.

Стравичан злочин десио се у суботу ујутро, а Зоран је супругу усмртио у њиховој продавници у приземљу куће, а себе је убио у подруму куће у мјесту Црквена код Прњавора. Незванично са-знајемо да је Зоран након што је убио супругу покушао да се објеси каблом, који је пукао.

- Након тога је узео дебљи електрични кабл са трофазним утикачем и спојио на склопку и утичницу. Кабл је обмотао око руку и палчевима укључио склопку и пустио струју - рекао је извор “Гласа Српске”.

Обдукцијом Драганиног тијела утврђено је да, осим ране на врату, има више убодних, као и одбрамбених повреда, док је обдукција Зорановог тијела показала да је умро усљед струјног удара и да има повреде које указују на покушај вјешања. Струја је, како сазнајемо, спржила већи дио тијела.

Овај стравичан злочин открила је радница њихове продавнице када је у суботу ујутро дошла на посао.

- Она је затекла Драганино беживотно тијело, које је било све у крви. Зоран је пронађен мртав у подруму куће. Кабл му је био обмотан око руке, а пронађен је и прекидач којим је укључио електричну енергију - рекао је извор близак истрази.

Мјештани Црквене су испричали да је кобног дана Драгана чистила испред продавнице и када је наишао Зоран, ушла је унутра, а он за њом. Према њиховим ријечима, чула се галама, свађа и узвици, али они нису обраћали пажњу јер су се супружници и раније препирали.

- Нико није очекивао овакво страшан догађај. Ово је једна од највећих трагедија када је у питању наш крај. Врло је тешко и породици и комшијама - казао је један мјештанин Прњавора не же-лећи да му помињемо име.

Он је додао да је Зоран био електричар по струци и да се вјероватно зато одлучио на самоубиство струјним ударом.

Овај стравичан злочин завио је у црно село Црквена код Прња-вора, у којем су завладали мук, шок и невјерица. Иза супружника су остали двије кћерке, син и двоје унучади. 

СВАЂЕ

Мјештани Црквене причају да су супружници Зоран и Драгана већ дуже вријеме имали проблема због којих је чак реаговала и полиција. 

Нико од њих ипак не зна тачан узрок трагедије, али сугеришу да би се мотив могао тражити у поремећеним брачним односима. 

Наводно је Зоран и раније правио проблеме због којих је чак интервенисала полиција. Драгана је причала да јој је “све прекипјело” и да не може више, рекао је један мјештанин Црквене. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана