Детаљи саобраћајне несреће у Рекавицама: Млада Бањалучанка погинула у директном судару „пежоа“ и аутобуса

Небојша Томашевић
Foto: Ватрогасна бригада Бањалука

БАЊАЛУКА – Бањалучанка Милијана Д. (33) погинула је у судару „пежоа“, у којем је била сувозач, и аутобуса фирме „Бочац турс“ у Рекавицама код Бањалуке на путу Бањалука-Јајце.

Несрећа се десила данас око 10.50 часова, а аутомобилом је управљала Александра М. (31) која је тешко повријеђена.

Како сазнајемо, у несрећи је тешко повријеђен и возач аутобуса „Бочац турса” Стефан В.

Повријеђени су превезени у УКЦ Републике Српске из којег је саопштено да су у току дијагностичке процедуре те су прогнозе око здравственог стања преурањене.

– Према ријечима начелнице Ургентног центра УКЦ Републике Српске др Славице Зељковић пацијенти су иницијално збринути, а у току су дијагностичке процедуре. Све даље прогнозе су преурањене - навели су из УКЦ РС.

Према незваничним информацијама аутомобил и аутобус су се директно сударили, али још увијек није познато како је дошло до несреће.

Очевици причају да је аутомбил ишао из правца Крупе ка Бањалуци, а аутобус из правца града.

- Несрећа сее догодила на једној кривини у којој је аутомобил требао да смота удесно, али изгледа да  се занио и дошло је до несреће. Ипак, истрага ће показати шта се заиста десило - рекао је извор близак истрази.

У Полицијској управи Бањалука истакли су да им је ова несрећа пријављена у 10.50 часова и да тренутно обављају увиђај.

- У несрећи су учествовали аутобус и аутомобил. Погинуо је путник у аутомобилу, а повријеђена су оба возача. Саобраћај је због несреће током обављања увиђаја потпуно обустављен - рекли су у полицији и истакли да је на лицу мјеста и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука.

У овој несрећи интервенисали су и припадници бањалучке Ватрогасне бригада који су сјекли возило како би извукли повријеђену. Како је саопштено из ове бригаде, на  интервенцији је учествовало пет ватрогасаца и два возила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана