Детаљи самоубиства Саше Видовића у Казнено-поправном заводу у Фочи: Осуђеник се објесио о кваку на вратима

Небојша Томашевић
Детаљи самоубиства Саше Видовића у Казнено-поправном заводу у Фочи: Осуђеник се објесио о кваку на вратима

ФОЧА - Саша Видовић, који је у Казнено-поправном заводу (КПЗ) у Фочи издржавао казну од 19 година због убиства Мирослава Лазаревића, објесио се каишем торбице који је закачио за кваку, сазнаје "Глас Српске".

Он је самоубиство починио у ћелији у понедјељак на своју крсну славу Михољдан, а иза себе је, како сазнајемо, оставио опроштајна писма мајци и брату. Видовића је пронашао стражар и тада је још давао знаке живота.

- Позвана је Хитна помоћ, али када су љекари стигли, нису успјели да га спасе. Цијели случај снимиле су камере видео-надзора у затвору и на снимцима се види да је био сам. Везао је каиш за кваку, потом око врата и клекнуо цијелом тежином тијела - рекао је извор близак истрази.

Директор КПЗ-а Фоча Синиша Голијанин потврдио је да је Видовић починио самоубиство вјешањем.

- Видовић се убио у понедјељак, а његова породица је јуче преузела тијело, као и два опроштајна писма и личне ствари. О случају су обавијештени полиција и надлежни тужилац. Видовић је до сада пет пута издржавао казну у КПЗ-у Фоча и никада није покушао да се убије - рекао је Голијанин.

Видовић је за убиство Мирослава Лазаревића осуђен у септембру 2019. године са саучесником Александром Булатовићем, који је осуђен на 18 година робије. Осим за тешко убиство, проглашени су кривим за изазивање опште опасности и недозвољену производњу и промет оружја, па су им изречене јединствене казне. Њима је суђено два пута. Видовић је добио 20, а Булатовић 19 година затвора.

Ту пресуду је укинуо Врховни Суд Републике Српске и случај вратио на ново суђење у бањалучки Окружни суд, који им је у поновљеном поступку смањио казне за по годину. На ту пресуду жалбе су уложили и одбрана и тужилаштво, а о њима је недавно расправљало и вијеће Врховног суда РС. Републички тужилац Драгица Глушац тражила је да се Видовић и Булатовић осуде на по најмање 25 година робије због убиства Лазаревића, док је одбрана тражила ослобађајуће пресуде или укидање првостепених.

Двојац је, према пресуди, дуже вријеме припремао убиство Лазаревића, којег су убили 16. октобра 2016. године. На њега су испалили 24 хица из аутоматске пушке док се возио у "голфу А7" у Источном Новом Сарајеву.

Украденим BMW-ом X5 побјегли су у Сарајево, а у Алеји липа су запалили возило, заједно са аутоматском пушком са два оквира пуна муниције. Потом су ухапшени у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана