Детаљи рањавања полицајца у Градачцу: "Нермин пуцао из аута у покрету, све се одиграло у неколико секунди"

GS
Foto: Telegraf

Нермин Сулејмановић је 11. августа у Градачцу убио троје и ранио још троје људи. Пет од шест жртава биле су циљане мете. Како су и на сам дан језивог злочина рекли из полиције, полицајац Хусеин Которић једина је случајна жртва.

Полицајац је погођен у ногу када се Сулејмановић вратио из викендице у којој је убио своју невјенчану супругу Низаму Хећимовић и кретао се ка центру града.

Сулејмановић пуцао у њега јер је мислио да га прати

Како су новинаркама Телеграфа испричали мјештани Градачца, Которић је службеним аутомобилом пошао да купи да једе, али је Сулејмановић помислио да га прати, те је пуцао у њега.

Све се муњевито одиграло испред једне зграде у Улици Ахмеда Канића. Недалеко одатле налази се оптичарска радња коју држи власник викендице на којој је Нермин звјерски убио супругу Низаму.

- Све се одиграло у свега неколико секунди. Нермин је наишао на полицајца и пуцао из возила у покрету. Одмах је побјегао аутомобилом и наставио као да се ништа није догодило - рекао је један мјештанин Градачца који је, као многи, био отворен за разговор, али није желио да се спомиње његово име.

- Чули су се пуцњи и јурцање аутомобила када је побјегао. Свуда около је била срча од прозора полицијског аутомобила који су разбили меци. По полицајца је убрзо дошла Хитна помоћ. Права је штета да му се то догодило, он је један од најбољих полицајаца у граду - додаје.

"Страх је преовладао"

Једна мјештанка Градачца која има радњу у близини мјеста на ком је полицајац рањен каже да се пуцњава није чула од саобраћаја и да је за рањавање полицајца сазнала када су је колегице звале да је питају шта се десило.

- Прво сам се нашалила с њима. Пошто сам преживјела рат рекла сам да мене то не може да уплаши. Међутим, када сам изашла и видјела да полицајци с пушкама стоје свуда около и чула шта се све у граду догодило, није ми било свеједно, страх је преовладао - каже она.

Портпарол Клиничког центра Тузле потврдио је прошле седмице за "Телеграф" да је рањени полицајац изашао из болнице и да се опоравља код куће.

Подсјетимо, 11. августа је Градачац потресао злочин који се не памти: Нермин Сулејмановић живота је лишио невјенчану супругу Низаму Хећимовић и Дениса и Ђенгиза Ондура, сина и оца које је познавао од раније, те ранио три особе.

Након што је убио партнерку, Нермин је отишао у град гдје је испред једног кафића упуцао је Дениса Ондера, који је био у свом аутомобилу. Одатле је отишао до куће Денисовог оца Ђенгиза, пуцао му у главу и тешко ранио његову супругу.

Након тога Нермин одлази на једну напуштену фарму, гдје је, када га је полиција опколила, извршио самоубиство.

Његово тијело се и даље налази у хладњачи у Тузли и нико не жели да га преузме и сахрани, преноси Аваз

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана