Детаљи пуцњаве на бившег фудбалера у Горажду

ГС
Детаљи пуцњаве на бившег фудбалера у Горажду

Полиција у Горажду трага за нападачима на Алмира Рашчића. Претукли су бившег фудбалера, а потом му пуцали у главу. Рашчић је хитно превезен у Сарајево гдје је и оперисан. Тренутно је у коми.

Синоћ око 22 часа , Алмир Рашчић, кренуо је по своју супругу и млађег сина. До њих није стигао, јер су га, у пролазу зграде у којој живи, претукли, а потом и упуцали у главу непознати нападачи.

– Био је само у папучама, тренерци, и јакни. Постоји пролаз између двије зграде, с друге стране зграде му је било паркирано ауто, он је кренуо и тада се то десило. Чуо се пуцањ. Двојица комшија су то видјели. Они су позвали хитну и он је превезен у Хитну помоћ у Горажду, ту су га покушали ставити у вјештачку кому –  казао је Мухидин Рашчић, Алмиров отац.

Превезен је у Клинички центар Универзитета у Сарајеву. Операција је трајала до 5 сати. Ипак, чекају се повољне вијести о здравственом стању некадашњег фудбалера, потврдио је то медијима, Алмиров брат, Адмир.

– Брат има велико оштећење мозга и доктори чине све да му спасе живот. Није ми јасно зашто се све ово десило. Ко је имао разлог да ово уради. Желим истаћи да Алмир није претучен већ упуцан у главу – казао је Адмир.

Пуцњава и рањавање Алмира потресло је и његове суграђанине. За њега, као и његову породицу имају само ријечи хвале.

– Ко га је познавао, ко је с њим једном попио кафу, знао је о каквом се момку ради. Све нас је то изненадило. У кантону, гдје се људи деценијама познају, ми се сви знамо. Нас је шокирало, једноставно немамо ријечи да опишемо. Ми нисмо свједоци оваквих покушаја убистава, то до сад није био случај код нас – казао је Ернест Имамовић, градоначелник Горажда, преноси Н1.

Сада је најбитнији Алмиров опоравак, наводи градоначелник. За нападачима се још увијек трага.

– Обавијештен је дежурни тужилац кантоналног тужилаштва Горажде који је дјело окарактерисао као убиство у покушају. Нико није ухапшен. Оперативни рад на терену на расвјетљавању овог дјела је у току –  казао је Мирсад Каменица, МУП БПК Горажде.

Док се чека да кривци буду пронађени и изведени пред лице правде, грађани Босне и Херцеговине у страху. Јер су, овакве и сличне ситуације постале дио наше свакодневнице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана