Детаљи преваре у Добоју: Старцу нудили злато па га опљешили за 250 КМ

Н.Т.
Детаљи преваре у Добоју: Старцу нудили злато па га опљешили за 250 КМ

ДОБОЈ - Полиција у Добоју трага за двојицом непознатих мушкараца који су на превару од седамдестосмогодишњака у том граду узели 250 марака.

Све се десило у понедјељак у "по бијела дана", а према нашим сазнањима преваранти су несрећном стацу прво нудлили на продају златну наруквицу, а након тога један од њих га је замолио да му посуди новац.

- Прво је старцу у улици Краља Петра у Добоју пришао мушкарац који га је ословио именом. Упитао га је како је па је старац мислио да је његов познаник те је започео причу са њим. Тај мушкарац му је кроз разговор понудио на продају златну наруквицу коју би му продао за 300 марака, али Добојлија је то одбио уз образложење да нема новца за злато-наводи наш извор.

Додаје да је тада  старцу и његовом саговорнику пришао други преаврант који га је такође позвао по именом,

- Затим се обратио "трговцу"и упитао га шта продаје, а кад му је показао наруквицу он му је похвалио злато како је јако квалитетно. Рекао је да је  заинтресован за купиовину али да има само 50 марака, те питао Добојлију да му посуди 250 марака, јер тако драгоцјен комад накита не жели да пропусти. Рекао му је да он живи у близини те ће одмах отићи до стана да му донесе и врати паре-рекао је извор.

Наивни Добојлија помислио је у питању познаник и посудио му је 250 марака, а преваранти су тако отиши "до стана по новац" рекавши му да их причека.

Он их је чекао неко вријеме, а када је видио да се не враћају схватио је да је био жртва добро уходаних превараната и случај је пријавио добојској полицији.

У Полицијској управи Добој истакли су да им је овај случај пријављен 13. децембра и да је у току истрага у циљу проналска превраната.

-  Полицијској станици Добој 1 пријављено је да су оштећеном лицу у Добоју пришала два непозната мушка лица од којих је један нудио да откупи златну наруквицу, а други тражио да му посуди 250 КМ да би је откупио. Након што је оштећени дао тој особи 250 КМ да откупи наруквицу од другог лица, оба су се  удаљила у непознатом правцу не вратишви новац -рекли су у ПУ Добој.

Додали да је о свему обавијештено Окружно јавно тужилаштво Добој под чијим надзором се води истрага.

Из полиције су апеловали на грађане да чувају имовину и да   не насиједају на преваре и не дају новац непознатим особама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана