Плинска боца изазвала пожар у напуштеној кући у Бањалуци: Вишеструки преступник затечен на згаришту

Невена Рељић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Драган Јелача, одраније познат полицији због тешких кривичних дјела, међу којима су и навођења дјеце на проституцију, затечен је у напуштеној и девастираној кући у бањалучком насељу Долац, у којој је избио пожар након експлозије плинске боце, сазнаје “Глас Српске”.

Пожар је избио уторак увече у улици Милана Ракића, а брзом интервенцијом ватрогасаца ватра је обуздана и спријечено је ширење пламена на објекте у близини, а на срећу нико није ни повријеђен. Из Ватрогасне бригаде Бањалука саопштили су да је пожар пријављен око 21 часова.

- На овој интервенцији учествовало је шест ватрогасаца са једним возилом. Пожар је веома брзо стављен под контролу - саопштили су из бригаде.

Мјештани Доца испричали да су прво чули детонацију, те су помислили да се догодила нека експлозија, а касније су примијетили да гори напуштена кућа. Према њиховим ријечима, у тој оронулој грађевини посљедњих десетак дана виђали су Драгана те претпостављају да је користио мању плинску боцу и да је његовом непажњом изазван пожар.

Испричали су да је он знао да добацује женама те да их позива да уђу унутра, због чега су се многе плашиле, нарочито када пролазе ноћу.

- Кућа је напуштена већ годинама и легло је наркомана. Унутра је прави хаос и на трулом поду пуном гарежи расуте су празне флаше, конзерве, листићи из кладионице, шприцеви, дијелови намјештаја. Прије неких десетак дана примијетио сам да неко ту “живи”, јер је ставио и чаршафе на прозор. Чуо сам да је једне ноћи пролазници непознати човјек одатле добацивао и дозивао је унутра. Говорио јој је: “Кс, кс” што је њу јако уплашило - испричао је мјештанин Доца, не желећи да му помињемо име.

Према ријечима мјештана овог насеља јуче је полиција долазила и разговарала са Јелачом, али они не знају да ли је он крив за пожар или не.

Полицијска управа Бањалука саопштила је да су након пријаве о пожару у девастираној кући у бањалучкој улици Милана Ракића изашли на лице мјеста.

- О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се, након што буду створени услови, на лицу мјеста изврши увиђај и да се достави извјештај након прикупљања свих чињеница на околности избијања пожара - рекли су у полицији не наводећи детаље.

Истакли су да о узроку пожара не могу да говоре док истрага не буде завршена.

У поменутој кући прије двије године је пронађено и тијело Игора Аксентијевића, за којим се трагало мјесец.

Јелача

Драган Јелача је вишеструки преступник, а у акцији “Клуб” је хапшен због сумње да је заједно са Маринком Марјановићем наводио малољетнице на проституцију. Жртве су биле махом штићенице Дома за дјецу и омладину без родитељског старања “Рада Врањешевић” из Бањалуке. Сумњичен је и за крађе и био је очевидац убиства Бруне Ролда те је на суду свједочио против оптужених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана