Детаљи потраге за Драганом Шевом, осумњиченим за убиство монаха у манастиру Глоговац: Ноћ након убиства провео у мотелу

Небојша Томашевић, Невена Рељић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Драган Шево (40), осумњичен за убиство монаха Стефана Ачића (62) у манастиру Глоговац код Шипова, дан након злочина дошао је у мотел “Нана” у Бањалуци, гдје је изнајмио собу из које није излазио док по њега није стигла полиција, потврђено је “Гласу Српске”.

Сазнајемо да је Шево у уторак увече пјешице дошао до мотела. Имао је качкет на глави и маску те је од особља затражио собу уредно оставивши личну карту и плативши рачун. Њега су у мотелу полицајци пронашли у сриједу, а приликом хапшења сам се убо у груди и посјекао по нози. Након тога из мотела је изнесен на носилима, а возилом хитне помоћи одвезен је у Универзитетски клинички центар Републике Српске (УКЦ РС) гдје је оперисан.

- Полиција је током потраге за њим прегледала разне локације и објекте које нуде смјештај, као и његову кућу коју је раније продао. Откривен је прегледом листе гостију у мотела “Нана”. Када је то утврђено, у мотел је стигао већи број полицајаца и припадника Специјалне антитерористичке јединцие (САЈ). Са њим су преговарали два сата да се преда, али је он то одбио пријетећи да ће се убити након чега су специјалци упали у собу и ухапсили га - рекао је наш извор.

Додао је да Шево по доласку у мотел код себе није имао никакву торбу и да особљу на рецепцији мотела није изгледао сумњиво.

- Он је у то вријеме био једини гост и није из собе уопште никуда ишао. Није правио проблеме и изгледао је као и сваки други гост - казао је наш извор.

Према његовим ријечима постојале су информације да се Шево налази у другом мотелу у близини “Нане” и да је виђен у том насељу.

У Министарству унутрашњих послова Републике Српске рекли су да се Шево налази под полицијским надзором у УКЦ РС.

- Када буду створени услови за то, биће спроведен у Окружно тужилаштво на даљи поступак - рекла је портпарол МУП-а РС Мирна Миљановић.

Шево је осумњичен да је монаха Стефана усмртио у понедјељак око 19 часова у трпезарији манастира Глоговац. Претходно је вечерао са њим те га је након тога два пута убо ножем у груди. Обдукцијом је утврђено да је монах преминуо усљед искрварења након што му је ножем пробијена плућна артерија. Према нашим сазнањима, Шево је био у дуговима “до гуше” и прогањали су га каматари. Претпоставља се да је злочин починио како би се домогао новца. Из манастира је након убиства монаха Стефана нестало око 100 КМ. Шевини познаници причају да је он некада радио као пекар и да је стално носио нож. Полиција је ухапсила и мушкарца који је Шеву довезао аутомобилом до манастира, сачекао га, па га одвезао у Бањалуку. Сазнајемо да је тај мушкарац под надзором и да ће тек када се испита Шево бити познато каква је његова улога у овом случају, односно да ли ће имати статус свједока или осумњиченог саучесника. Тај човјек је полицајцима испричао да није знао шта се десило и да је само довезао Шеву. Према непотврђеним информацијама, Шеву је до манастира довезао таксиста из Бањалуке. Монах Стефан сахрањен је у сриједу у манастиру Глоговац.

 УКЦ РС

Драган Шево је пријетио да ће се убити, а по упаду полиције држао нож на грудима којим се и повриједио. Након тога је превезен у УКЦ РС. Из ове установе је наводећи иницијале, саопштено да је оперисан и да је за сада његово здравствено стање стабилно.

- Пацијент је у сриједу у 16.15 часова санитетским возилом Дома здравља Бањалука довезен у Ургентни центар УКЦ-а те је хоспитализован у Клиници за анестезију и интензивно лијечење - саопштио је УКЦ РС наводећи иницијале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана