Детаљи потраге за дјевојчицом у Горњем Вакуфу: Није се вратила из школе, на терену пси и дронови

Г.С.
Foto: GornjiVakuf.com

ГОРЊИ ВАКУФ - Потрага за 14-годишњом дјевојчицом која је јуче нестала на ширем подручју Бистричке Рике у општини Горњи Вакуф настављена је и данас.

Како је за портал "Аваза" испричао Мерсед Хрњичевић, припадник ГСС-а Горњи Вакуф, они су јуче изашли на терен одмах након запримљене дојаве. 

- Била је у школи и није се вратила кући. Онда су почеле кружити информације да је виђена на неколико различитих локација, то су биле дезинформације. Због тога је потрага почела са више различитих локација. Нисмо имали праву информацију - рекао је Хрњичевић.

Дјевојчицу траже на веома неприступачном терену. 

- Послије су нам полицијски службеници јавили да су ухватили сигнал мобитела у једном дијелу обронка Вранице. Терен је тежак, брдовит. Синоћ се један волонтер повриједио. Сви хоће да помогну - говори нам. 

Потрага је завршена јутрос у 1:30 сати а на терену су били и припадници полиције. 

Дронови и пси трагачи

- Данас су укључени дронови, пси трагачи, дошла је и Цивилна заштита СБК. Горе тренутно има доста људи на терену. Сигнал и даље хватају, али када дођу тамо ништа не пронађу - рекао нам је Хрњичевић.

За крај истиче да је дезинформација да су спасиоци чули дјевојчицу како дозива у помоћ.

Подсјећамо, дјевојчица је у тренутку нестанка на себи носила црну јакну, црвени руксак, црне хлаче и бијеле патике и ријеч је о особи са потешкоћама у развоју.

У потрагу су се укључили и локални власници дронова који подручје претражују из ваздуха, наводи локални портал gornjivakuf.com.

Према наводима тог портала групу спасилаца код једне пећине је напао медвјед. Срећом није било повријеђених и дивља животиња је отјерана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана