Детаљи породичне трагедије у тузланском насељу Молухе: Убио се бомбом и ранио супругу

Небојша Томашевић
Foto: klix.ba

ТУЗЛА - Тузлак М. О. (55) који се у данас разнио бомбом и том приликом тешко повриједио супругу Е. О. са њом дуже вријеме није био у добрим односима па се претпоставља да је то мотив и окидач за ову породичну трагедију, сазнаје "Глас Српске".

Све се десило у јутарњим часовима у њиховој кући у насељу Молухе код Тузле, а повријеђена жена је превезена у Универзитетски клинички центар у Тузли (УКЦ Тузла), гдје је задржана на лијечењу.

Према причама мјештана, супружници дуже вријеме живе одвојено на различитим спратовима куће и нису били у добрим односима. Извор близак истрази је рекао да се истражује да ли су њихове размирице потенцијални мотив активирања експлозивне направе те да ли је М. О. намјеравао да убије и супругу или само себе. Увиђај је трајао неколико сати, а прије уласка екипе у кућу обављен је и  контрадиверзиони преглед јер се претпостављало да у кући има још експлозивних направа.

Портпарол МУП-а Тузланског кантона Аднана Спречић казала је да је у петак ујутро пријављено да је дошло до активирања експлозивне направе у насељу Молухе у Тузли.

- На терен су упућене патроле и припадници Одјељења криминалистичке полицији ПУ Тузла те припадници Одјела за криминалистичку технику и контрадиверзиону заштиту МУП-а ТК, јединица полиције за специјалну подршку и љекари Хитне медицинске помоћи - казала је Спречићева.

Истакла је да је по окончању контрадиверзионог прегледа екипа за увиђај ушла у кућу и потврдила наводе пријаве.

- Пронађено је беживотно тијело М. О. и љекар је констатовао смрт. Усљед експлозије повријеђена је жена која је превезена на лијечење - рекла је  Спречићева.

Мјештани Молуха испричали су да их је ова трагедија шокирала. Поједини кажу да је страдали М. О. био болестан и инвалид те да су он и супруга раније имали честе размирице.

Ово је друга породична трагедија на подручју Тузле у посљедњих неколико дана. Мухарем С. (60) из Кројчица код Тузле почетком маја сјекиром је убио супругу К. С. након свађе и туче у којој је он лакше повријеђен. Након злочина је позвао кћерку и рекао шта је урадио те се предао полицији.

Болница

Повријеђена Е.О. је задобила вишеструке повреде по тијелу, углавном руку и ногу те је оперисана

- Пацијенткиња Е.О. хоспитализована је у Јединици интензивне његе Клинике за анестезиологију и реаниматологију, са вишеструким повредама екстремитета - рекли су у Универзитетском клиничком центру у Тузли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана