Детаљи полицијске акције у Сарајеву: Због изнуде ухапшена и три малољетника

ГС
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - У четвртак навече ухапшено је укупно пет особа због кривичног дјела изнуде, а из МУП-а Кантона Сарајево су објавили и детаље акције која је проведена код стадиона Кошево.

Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, а на основу Наредбе Опћинског суда у Сарајеву, провели су посебне истражне мјере и радње у циљу расвјетљавања кривичног дјела изнуде извршеног у претходном периоду на штету А. А. из Сарајева, који је 7. фебруара 2022. године пријавио случај Одјељењу за имовинске деликте Сектора криминалистичке полиције.


Подузимајући планске активности, синоћ су ухапшени Д. Б., рођен 2003. године у Сарајеву, Н. Х., рођен 2003. године у Сарајеву, гдје су и настањени и три малољетне особе, настањене у Сарајеву, због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело изнуде.

Осумњичени су у протеклом периоду од А. А. из Сарајева изнудили већу суму новца. Приликом претреса код Н. Х. је пронађен и одузет један пиштољ за који не посједује одобрење надлежног органа, док је код једног малољетника пронађена и одузета већа сума новца.

Осумњичени су предати у просторије Јединице за осигурање објеката и задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево. Полицијски службеници настављају рад на документовању наведеног кривичног дјела, преноси портал Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана