Детаљи покушаја убиства у Чардачанима: Упуцао супругу, па се предао полицији

Небојша Томашевић
Foto: Д. Поздеровић

ЛАКТАШИ – Увиђај у кући у мјесту Чардачани у Лакташима гдје је ноћас рањена Невенка Милановић (56), за шта је осумњичен њен супруг Здравко (67) је завршен и полиција би требало да започне претрес да би утврдили има ли осумњичени још оружја.

Мјештани Чардачана испричали су за "Глас Српске" да се Милановић синоћ сам пријавио полицији и предао оружје.

Додају да је он особењак, пријеке нарави и чудног понашања.

Кажу да ипак не знају шта је мотив покушаја убиства те да нису ништа видјели док око 23 часа нису видјели возило Хитне помоћи и полицију.

Нeвенка Милановић (56), за сада је стабилног здравственог стања, али су све даље прогнозе преурањене.

Из Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске саопштено је, уз навођење иницијала, да је жена довезена у 23.50 часова санитетским возилом Дома здравља Лакташи у Ургентни центар.

- Пацијенткиња је хоспитализована у Клиници за анестезију и интензивно лијечење. Према ријечима начелника ове Клинике др Драгана Ракановића она је ватреним оружјем задобила повреду грудног коша. Урађена је комплетна дијагностика, хируршки је збринута и за сада стабилних виталних параметара. Све даље прогнозе су преурањене - наводи се у саопштењу УКЦ РС.

Из Окружног тужилаштва у Бањалуци саопштено је да се пуцњава догодила синоћ око 23 часа, у мјесту Чардачани код Лакташа. Наводе да је осумњичени Здравко Милановић ухапшен одмах након пријаве и тренутно је на криминалистичкој обради.

- Милановић (67) из Чардачана осумњичен је да је из ловачке пушке пуцао  у своју супругу Невенку Милановић. Оштећена је задобила тјелесне повреде, пружена јој је љекарска помоћ, те је смјештена у Универзитетски клинички центар Републике Српске-саопштено је из Тужилаштва.

Додаје се да је дежурни тужилац је наложио да се предузму све потребне истражне радње и мјере као и вјештачења, на утврђивању свих околности почињеног кривичног дјела убиство у покушају.

Истакли су да ће осумњичени након обављене криминалистичке обраде бити спроведен на испитивање у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана