Детаљи пљачке у Какњу: Нападач пријетио ножем, свештеник успио дозвати комшију

ГС
Foto: Аваз

КАКАЊ - Врхобосанска надбискупија објавила је детаље напада на жупника жупе Св. Петра и Павла Жарка Вујицу у Какњу. 

- Око 20:00 сати у суботу, 2. септембра маскирани нападач уз пријетњу ножем упао је у просторије жупе Св. Петра и Павла у Какњу те је жупнику Жарку Вујици свезао руке након чега је опљачкао новац који је нашао код њега.

Према ријечима Вујице када је кренуо затворити капију дворишта на вратима га је пресрео маскирани мушкарац који му је наредио да легне на под, а затим му свезао руке, али га није тукао.

Украо је новац који је нашао код њега и у жупној канцеларији. Када је извршио своје недјело поновно му је ножем запријетио да не јавља полицији, те да не устаје с пода сат времена јер ће га у противном неко убити. Вујица је 15 минута након што је нападач и пљачкаш отишао успио дозвати првог комшију који му је одмах дошао у помоћ, те је позвао полицију која је на мјесту пљачке била у року од три минуте. Увиђај су извршили припадници Сектора криминалистичке полиције Управе полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко–добојског кантона те се за нападачем трага.

Врхбосанска надбискупија изражава жаљење због овог немилог догађаја у којем је Вујица проживио велику неугодност у којој је у опасности био и његов живот, те се нада да ће надлежни учинити све како би се нападач идентификовао и привео лицу правде. Oво није први напад који се догодио у жупи Св. Петра и Павла у Какњу јер је 30. септембра 1996. поред зграде жупног Каритаса у близини цркве и жупне куће мучки, убодима ножем, убијена Данка Јурчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана