Детаљи пљачке у Бањалуци: Лопов жени пришао с леђа на кућном прагу и отео новац

Небојша Томашевић
Детаљи пљачке у Бањалуци: Лопов жени пришао с леђа на кућном прагу и отео новац

БАЊАЛУКА - Лопов који отео три торбе пуне новца, са више стотина хиљада марака од Бањалучанке Ј.Ш., која тргује девизама, пришао јој је с леђа на кућном прагу те јој истргао торбе и побјегао, потврђено је "Гласу Српске".

Како сазнаје „Глас Српске“, опљачкана жена је била на само корак од улазних врата.

Све се десило у бањалучком насељу Лауш. Према причи мјештана улице, у којој се десила пљачка, лопов је највјероватније имао помагача.

- Све се десило када се жена вратила кући. Таман када је хтјела да ухвати за кваку врата, то се десило. Након тога јој је позлило и пала је. Комшије су притрчале да јој помогну, а лопов је већ био побјегао.. То је фина породица и ово је страшно шта се десило, сада смо сви у страху - рекла је комшиница опљачкане жене.

Према њеном ријечима али и причама других мјешана, лопови су у улицу дошли аутомобилом којим су након тога и побјегли.

- Вјероватно су је пратили и искористили јучерашњи кишни дан када су сви у кућама и када на улици нема људи. Прије тога у улици смо виђали непознато возило - реко је један мјештанин.

Полиција још трага за виновницима ове тешке крађе, а према незваничним информацијама пронађен је аутомобил за који се претпоставља да је кориштен у овој пљачки и ради се о "сеату".

Према непотврђеним информацијама лопов је од Ј.Ш. отео око два милиона марака, али тачан износ се још увијк утврђује.

Из Полицијске управе Бањалука синоћ су саопштили да је случај окарактерисан као тешка крађа. Наводе да се све десило јуче око 16.30 часова.

- Око 16.30 часова, Полицијској управи Бањалука, пријављено је да је у Бањалуци непосредно прије пријаве, непознато лице из руку оштећеног лица истргло торбе у којима се налазио већи износ новца. У току је истрага у циљу проналаска извршиоца - наведено је у саопштењу.

Додаје се да се све мјере и радње предузимају се под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Према незваничним информацијама, опљачкана Бањалучанка годинама се бавим продајом девиза у мјењачници и претпоставља се да је она праћена и да је пљачка типована.

- У отимању новца је учествовао једна особа која је пресрела жену и из руку отргнула торбе пуне новца након чега је побјегла. Није искључено да је у овом злочину учествовало више лица и да је извршилац имао помагаче. Полиција је на терену и интензивно се трага у циљу откривања свих детаља ово случаја и починиоца - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана