Детаљи пљачке пумпе у Омарској: Лопови обили сеф и однијели 11.800 КМ

Небојша Томашевић
Foto: ГС

ПРИЈЕДОР - Непознати провалници специјалним алатом исјекли су стакло на канцеларији бензинске пумпе "Славуљица петрол" у Горњој Омарској те ушли унутра, обили сеф и украли око 11.800 КМ те четири пуна картона цигарета, потврђено је "Гласу Српске".

Како су нам рекли у овом предузећу, укупна штета је процијењена на око 24.000 КМ.

"Однијели су скоро 200 штека цигарета, а како би прикрили трагове, покупили су и опрему видео-надзора. Претпостављамо да су то урадили професионалци, јер су стакло исјекли специјалним алатом за сјечење. Чак су и тај комад стакла однијели са собом" казали су "Гласу Српске" у фирми "Славуљица петрол" те додали да је ово први пут да је ова пумпа на мети пљачкаша. 

Додали су да претпостављају да је у пљачки учествовало више особа и да су лопови највјероватније користили неко комби возило.

Из Полицијске управе Приједор саопштили су да је крађа почињена у ноћи између 28. и 29. августа.

"Утврђено је да је непознати извршилац или више њих, украо више од 11.700 КМ и одређену количину цигарета. О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор и случај је окарактерисан као тешка крађа. Полицијски службеници предузимају мјере и радње с циљем расвјетљавања кривичног дјела" рекли су у ПУ Приједор.

Бензинске пумпе у Српској често су на мети пљачкаша, а према подацима МУП-а прошле године их је опљачкано пет. 

Сличан случај забиљежен је почетком маја ове године, када су лопови из бензинске пумпе "САС" у Прибоју код Лопара покупили пола милиона КМ.

Лопови су провалили у канцеларије директора пумпе те из ладице покупили новац. Због ове тешке крађе ухапшен је Данко Реновића (48), а трага се за његовим саучесницима.

Ове године забиљежено је неколико оружаних пљачки, а једна од њих десила се 10. августа на бензинској пумпи "Гаспром" у бањалучкој улици Крајишких бригада. 

Тада је маскирани раз-бојник пријетећи пиштољем од радника отео новац.

КАЗНЕ

Према Кривичном законику Републике Српске починиоце тешке крађе новца и цигарета из бензинске пумпе "Славуљица петрол" чекају вишегодишње казне. 

Закон за тешку крађу, чија је вриједност већа од 10.000 КМ предвиђа казну од двије до 10 година затвора.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана