Детаљи пљачке два стана у Бањалуци: Дјевојка дошла у госте па украла злато и новац

Небојша Томашевић
Детаљи пљачке два стана у Бањалуци: Дјевојка дошла у госте па украла злато и новац

БАЊАЛУКА - Сара Ш. из Бањалуке (21) ухапшена је због сумње да је украла око 3.000 КМ и златни накит из два стана у којима је била гост, потврђено је “Гласу Српске”.

Сазнајемо да је она украла накит од двојице познаника Н. Р. и Ђ. А, код којих је боравила у различито вријеме. Према полицијском извјештају, она је од  Н. Р. украла златни накит и 1.000 КМ, а из стана Ђ. А. 2.000 КМ и златнину.

Вриједност украденог накита још није процијењена, а како сазнајемо, дио “робе” осумњичена је продала у златари.

Полиција је, према нашим сазнањима, код осумњичене дјевојке пронашла одређену количину  украденог накита.

Како сазнајемо, Н. Р. је пријавио да су му накит и новац нестали између 1. и 24. марта, а Ђ. А. да је покраден између 12. јануара и 8. фебруара. Извор близак истрази је казао да се и жртве крађе, али и осумњичена познају, па полиција провјерава у каквим односима су били они, те како је осумњичена починила крађу.

Полицијска управа Бањалука саопштила је да С. Ш. терете за тешку крађу.

- Полицији је 24. марта Н. Р. пријавио да му је из стана украден златни накит и 1.000 КМ. Истог дана Ђ. А. је пријавио да су му из стана украдени златни накит и 2.000 КМ у различитим валутама. Оперативним радом, полицијски службеници су идентификовали осумњичену особу и утврдили да се ради о С. Ш, код које су пронашли и одузели предмете проистекле из кривичних дјела, као и друге предмете који ће послужити у кривичном поступку - наводи се у саопштењу ПУ Бањалука.

Додаје се да је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се након евидентирања свих чињеница достави извјештај о почињеним кривичним дјелима крађа.

Осим Бањалучана, без златног накита остао је и становник Источне Илиџе, у чију кућу су лопови провалили 24. марта. Провалници су у кући испретурали све и однијели сав златни и други накит који су нашли. Незванично сазнајемо да су камере видео-надзора, који се налази у близини опљачкане куће, снимиле провалнике. Полиција је изузела и прегледала снимке, те се ради на идентификацији лопова и њиховом проналаску. Према ријечима нашег извора, очекује се њихово брзо хапшење.

Златара

Един Хазнадар (23) из Сарајева ухапшен је због сумње да је опљачкао златару “Бегић” на Илиџи, из које је однио накит вриједан око 40.000 КМ. Он је 23. марта упао у златару и отео већу количину златног и другог накита. Хазнадар је хапшен и прије неколико дана због пљачке бензинске пумпе “Хифа петрол”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана