Детаљи отмице у Бањалуци: Мама (17) и беба жртве кријумчара људима

Г.С.
Детаљи отмице у Бањалуци: Мама (17) и беба жртве кријумчара људима

БАЊАЛУКА - Малољетна држављанка Србије Р.Т. (17), жртва отмице у Бањалуци, и њена осмомјесечна беба смјештене су у Сигурну кућу за жртве трговине људима у БиХ, сазнаје Српскаинфо.

Извор из Полицијске управе Бањалука открио је да је у цијели случај укључена и Служба за послове са странцима Теренски центар Бањалука.

– У наредном периоду малољетница и њена беба биће депортовани из БиХ у Србију – додао је извор из бањалучке полиције.

Српскаинфо сазнаје да ово није први пут да надлежне службе реагују када је у питању седамнаестогодишња држављанка Србије.

Раније депортована

Наиме, у претходном периоду Р.Т. је већ једном депортована из БиХ, али се након тога поново вратила у Бањалуку с бебом. Како нема јасних трагова када и гдје је прешла државну границу поставља се питање да ли у свему има озбиљних пропуста или у кријумчарењу људи учествују поједини службеници полицијских агенција на нивоу БиХ.

– Питање је на који начин је малољетница поново ушла у БиХ, јер легално то није могла урадити, с обзиром да је имала забрану уласка – истакао је извор Српскаинфо из истраге.

Наиме, како он објашњава, малољетна држављанка је од 2018. године боравила у Бањалуци, када је са 14 година засновала ванбрачну заједницу с А.А.

Очинство

Малољетница је с такође малољетним А.А. за вријеме ванбрачне везе добила бебу, која је рођена у августу прошле године.

Иако се А.А. наводи као отац дјетета, очинство до данас није потврђено.

Занимљиво је да је Служба за послове са странцима – Теренски центар Бањалука у новембру прошле године донијела рјешења о стављању под надзор малољетне Р.Т. и њене бебе и њихов смјештај у Сигурну кућу за жртве трговине људима у БиХ.

Претходно је против малољетне држављанке Србије Р.Т. донесено рјешење о протјеривању из БиХ на период од једне године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана