Детаљи оптужнице против групе Драгана Пејовића: У Подгорици договарали куповину 110 килограма марихуане

Г.С.
Детаљи оптужнице против групе Драгана Пејовића: У Подгорици договарали куповину 110 килограма марихуане

САРАЈЕВО - Група Драган Пејовића, званог Босанац осумњичена је да је у новембру 2021. године договарала набавку 110 килограма марихуане из Црне Горе.

Како преноси Аваз, а потивајући се на оптужницу,  група се терети за неовлаштен промет више стотина килограма сканка, углавном из Црне Горе и Србије у БиХ и даљег кријумчарења према земљама Европске уније.

Оптужени су дјеловали на подручју Требиња, Фоче, Источног Сарајева и  Градишке, а били су повезани са припадницима организованих криминалних група које дјелују у земљама региона.

Међусобно су комуницирали путем Скај апликације и тако уговарали вријеме, мјесто и начин купопродаје и примопредаје дроге.

Оптужени су Пејовић (38), Милијан Мијовић (38), Анђелко Милошевић (47), Алекса Малиш (25), Мишо Миљанић (37), раније осуђиван, Милош Ковачевић (24), Душан Мићановић (31), раније осуђиван, и Немања Прњат (32).

Такође су оптужени Милан Мићановић (39), раније осуђиван, Горан Новчић (53), Владан Ковачевић (34), гранични полицајац, Бојан Ћаласан (37), раније осуђиван, Милан Рашевић (27), раније осуђиван, и Дражен Саламадија (27).

Према наводима из оптужнице, која је објављена прошлог мјесеца, Пејовић је у фебруару 2021. године са особом из Подгорице договорио куповину 110 килограма марихуане, а дрогу су довезли Мишо Миљанић, Милијан Мијовић, Милан Мићановић и Немања Прњат.

1.190 евра за килограм марихуане

У новембру исте године, по упути Пејовића, Анђелко Милошевић и Милан Мићановић су на локацији Ледине у Црној Гори преузели 90 килограма марихуане по цијени од 1.190 еура по килограму.

Дрогу су код села Убла у БиХ предали Милијану Мијовићу и Мишу Миљанићу, који су два килограма одвезли у Требиње, док је преостали дио преузео Горан Новчић те Мерцедесом Спринтер, који је имао уграђен штек, превезао до мјеста Чатрња у Градишци, гдје је ускладиштена.

У оптужници се наводи да је Пејовић 2021. године са особом из Новог Пазара договорио превоз 35,5 килограма марихуане, за шта је ангажовао граничног полицајца Владана Ковачевића.

Њему је у ту сврху Пејовић дао BMW 5, сиве боје, с уграђеним скривеним штеком капацитета 40 килограма. Ковачевић је довезао дрогу у Сарајево, а за ту услугу му је плаћено 1.600 евра.

Ковачевић је, такође, учествовао и у превозу 20 килограма марихуане у марту 2021. користећи BMW са штеком.

Већа пошиљка из Црне Горе

Једна од већих пошиљки била је и она из новембра 2021. године, када је Пејовић договорио набавку 100 килограма марихуане из Црне Горе.

Дрогу су у мјесту Жељево код Требиња довезли Мишо Миљанић и Милијан Мијовић, гдје су је сакрили у штали. Током новембра њих двојица су, по упути Пејовића у Црној Гори преузела 154 килограма марихуане те црвеним теренцем довезли у шталу у Жељево. Ову дрогу су 23. новембра 2021. године приликом претреса пронашли припадници СИПА-е.

Од особе из Новог Пазара Пејовић је 2020. године наручио 80 килограма марихуане те је ангажирао граничног полицајца Владана Ковачевића да је превезе уз накнаду од 1.400 еура. Пејовић је с Бојаном Ћаласаном отишао у Србију, гдје су дочекали Ковачевића.

Пејовић је на једној локацији сакрио 40 килограма дроге, а преостали дио вратио Ковачевићу, који ју је довезао у БиХ, у Чатрњу код Градишке, гдје су дрогу складиштили. Другог дана је Ковачевић превезао и преостали дио дроге, коју је овај пут довезао у Сарајево.

Драган Пејовић Босанац повезан је са Душаном и Миливојем Ловриновићем, актерима акције "Сториџ" који су у бијегу.

Сви они су откривени преко апликације Скај, коју су успјеле да дешифрују стране полицијске агенције, пренпси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана