Детаљи несвакидашњег инцидента у Градишци: Жртву повезли, изударали и избацили из аута

Јелена Станић
Детаљи несвакидашњег инцидента у Градишци: Жртву повезли, изударали и избацили из аута

ГРАДИШКА - Драган Марјановић (23) и Владо Раца (29), обојица из Градишке, ухапшени су због сумње да су претукли суграђанина Сашу Грујичића (35) који је такође ухапшен након што је свој бијес због добијених батина искалио на два аутомобила којима је полупао вјетробранска стакла , сазнаје “Глас Српске”.

 

Инцидент се десио у петак ујутру у Градишци. Према сазнањима нашег листа Марјановић је возач потпредсједника Народне скупштине Републике Српске Дениса Шулића који се поводом овог случаја огласио у суботу на друштвеној мрежи “Фејсбук”.

- Не знам шта је урадио Драган Марјановић, не сумњам да ће то утврдити надлежни органи, које позивам да, ако је учинио ишта лоше, буде најстроже кажњен. Он од јуче није запослен као возач у НС РС, ја сам тражио раскид његовог уговора - написао је између осталог Шулић и додао да је неприхватљиво, недопустиво и неопростиво да се било који запослени  доводи у вези са насиљем.

Према ријечима извора “Гласа Српске”, Марјановић и Раца су били на кеју када им је пијани Грујичић пришао и започео кавгу.

- Због вријеђања један од њих ударио је шамар Грујичићу након чега је он отишао - казао је наш извор додајући да се два младића уплашила да ће их увријеђени суграђанин пријавити полицији па су  Марјановићевим личним аутомобилом кренули за њим.  Пронашли су Грујичића на локалној бензинској пумпи. Ту је настављена свађа започета на кеју.

- Грујичић је послије причао да су га Марјановић и Раца истукли на пумпи након чега су му понудили да га одвезу кући - испричао је извор близак истрази додајући да је Грујичић пристао на понуду. 

Драма се је, као сазнајемо, настављена и у аутомобилу када су се поново посвађали. Марјановић и Раца су наводно зауставили возило у Лијевчанској улици и ту додатно изударали жртву, након чега су је избацили из аута и одвезли се. Сумња се да је Грујичић због свега што се издешавало свој бијес искалио на паркираним аутомобилима “форду” и “застави”. Он је наводно узео камен и  полупао вјетробранска стакла на овим возилима те отишао у полицију и пријавио двојац. Према нашим сазнањима, у полицији су га алкотестирали и утврдили да је имао 1,37 промила алкохола у крви.

Полиција

У Полицијској управи Градишка потврдили су да им је случај пријављен у петак те да су двије особе ухапшене због насилничког понашања, а једна због оштећења туђе ствари.

- В. Р. и Д. М. су осумњичени за  насилничко понашање, а С. Г. из Градишке сумњичимо  за оштећење и одузимање туђе ствари - казали су јуче у ПУ Градишка и додали да су о случају обавијестили дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука који је наложио да се осумњичени испитају, те да се против њих доставе одговарајаћи извјештаји.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана