Детаљи несвакидашње несреће код Станара: Украо такси да се провоза па слетио с пута

Небојша Томашевић
Детаљи несвакидашње несреће код Станара: Украо такси да се провоза па слетио с пута

СТАНАРИ - Малољетник (17) из Станара лакше је повријеђен након што је, искористивши непажњу таксисте Љ. Л, сјео у његову “шкоду” и због пребрзе вожње убрзо слетио с пута.

Све се десило у сриједу у мјесту Церовица, а малољетник је, на срећу, прошао с лакшим повредама. Аутомобил је након слијетања тотално уништен, а штета се процјењује на око 17.000 КМ. Извор близак истрази је појаснио да је малољетник пришао возилу које је било паркирано уз цесту.

- Таксиста Љ. Л. био је удаљен 15 метара од аута и причао је с неким човјеком, док су кључеви остали унутра. Малољетник је пришао, обилазио око аутомобила и искористивши непажњу таксисте, улетио у ауто, стартовао, нагло убрзао и нестао пред очима запрепашћеног таксисте - казао је наш извор.

Додао је да се човјек није ни надао да би неко могао тако да му узме ауто док је он стајао у близини.

- Полиција је одмах обавијештена, а убрзо је откривено да је малољетник слетио аутом и преврнуо се неколико стотина метара даље од мјеста одакле га је одвезао. Слетио је с пута и преврнуо се у близини потока Циганка, који пролази недалеко од пута. Права је срећа да је неповријеђен и задобио је само пар огреботина - рекао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Добој саопштили су да је малољетник осумњичен за оштећење и одузимање туђе ствари.

- Постоји сумња да је малољетник 4. августа око 14 часова сјео у такси возило “шкода”, власништво Љ. Л, које је било паркирано поред пута у Церовици код Станара, те се одвезао. Убрзо након тога је због неприлагођене брзине возилом слетио с пута - саопштила је ПУ Добој.

Додали су да је малољетнику указана љекарска помоћ, након чега је уз пратњу чланова породице одвезен на даље лијечење у добојску болницу, Одјељење неуропсихијатрије.

Незванично сазнајемо да је малољетник раније имао одређених психичких проблема и да се лијечио. Према ријечима извора упућеног у истрагу, он је непосредно прије узимања возила од таксисте изашао из болнице.

Мотористи

Мотоциклиста Елвис Топчагић (39) из мјеста Соко код Грачанице погинуо је у сриједу увече када је “јамахом” слетио с пута и ударио у бетонски пропуст, а затим и у дрво. Несрећа се десила око 22.30 часова у насељу Доборовци код Грачанице. Неколико часова раније тешко је повријеђен мотоциклиста Ведран Ј. (36) из Доњих Агића код Новог Града када је мотоциклом слетио с пута. Превезен је у УКЦ Републике Српске у Бањалуци, одакле су саопштили да је задобио тешку повреду главе и грудног коша.

- Пацијент је прикључен на апарате за дисање и животно је угрожен. Све даље прогнозе су крајње неизвјесне - саопштено је из УКЦ-а РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана