Детаљи несвакидашње драме у добојском хотелу: Пријетио оружјем па послао полицију у изолацију

Небојша Томашевић
Детаљи несвакидашње драме у добојском хотелу: Пријетио оружјем па послао полицију у изолацију

ДОБОЈ - Педесетчетворогодишњи Н. В. из Високог изазвао је јуче праву драму када се закључао у хотелу “Парк” у центру Добоја, те пријетио да ће пуцати ако ико покуша да уђе у собу.

Након двадесетоминутних преговора он се предао, а код њега није пронађено никакво оружје. Међутим, убрзо након окончања драме услиједио је и нови проблем јер је утврђено да је Височанин позитиван на вирус корона па су полицајци који су били у контакту с њим упућени у самоизолацију. Према незваничним информацијама, Н. В. има одређене психичке проблеме.

Извор близак истрази је казао да је он у хотел дошао у сриједу те је преноћио, а драма је почела јуче око 11.20 часова.

- Када је особље хотела покушало да уђе код њега у собу, он је запријетио да ће пуцати ако неко покуша ући. Одмах је позвана полиција, која је веома брзо дошла. Полицајци су из хотела прво евакуисали особље и све госте, а затим почели преговоре с тим мушкарцем. Три полицајца су дошла на врата те су му говорили да се смири и да се мирно преда, да ће бити све у реду. Он није могао да састави двије реченице и видјело се да нешто није у реду - рекао је наш извор.

Додао је да су након дужег разговора полицајци успјели да задобију његово повјерење и убиједе га да им отвори врата.

- Он је прво мало одшкринуо, а затим и отворио врата, те пустио полицајце унутра. Они су га убиједили да треба да иде до болнице да му тамо укажу помоћ. Одвели су га до возила Службе хитне помоћи које га је превезло у болницу “Свети апостол Лука” у Добоју, гдје утврђено да има корону - рекао је извор “Гласа Српске”.

Полицијска управа Добој потврдила је да су њихови службеници за 20 минута успјели да ријеше кризу без посљедица по животе.

- Полицији је 18. марта око 11.20 часова пријављено да се Н. В. закључао у соби једног хотела и да пријети да ће пуцати ако неко насилно уђе. Припадници Полицијске станице Добој један су потом са Н. В. разговарали с друге стране врата и задобили његово повјерење, а он им је отворио, након чега је стављен под контролу. Испоставило се да није био наоружан - рекли су у ПУ Добој.

Додали су да су Н. В. љекари Службе хитне помоћи указали помоћ, након чега је превезен на Одјељење неуропсихијатрије добојске болнице. Истакли су да је накнадно утврђено да је позитиван на вирус корона па су тројица полицајаца који су били с њим у контакту упућени у самоизолацију.

Хотел

Надлежни у хотелу “Парк” у Добоју нису били расположени да коментаришу овај случај.

- Поштујемо приватност наших гостију те вам не можемо ништа рећи - рекли су у хотелу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана