Детаљи несвакидаљне крађе у Лакташима: Пијан провозао аутобус па га вратио на паркинг

Небојша Томашевић
Детаљи несвакидаљне крађе у Лакташима: Пијан провозао аутобус па га вратио на паркинг

ЛАКТАШИ - Зоран С. (25) из Лакташа испитан је због сумње да је са паркинга у Слатини код Лакташа украо аутобус фирме "Компас" те се њиме пола сата провозао, након чега га је вратио, сазнаје "Глас Српске".

Несвакидашња крађа наликовала је у неким сегментима на сцене из филма "Буре барута" и пјесму "Пишоња и Жуга", али је овај Лакташанин након вожње аутобус вратио на исто мјесто те није завршио у јарку, него само у полицији.

Према информацијама из бањалучке полиције, ова несвакидашња крађа одиграла се у сриједу увече, а Зоран С. је врло брзо откривен и испитан. Незванично, младић је био под дејством алкохола и све је учинио из чисте знатижеље да провоза аутобус. Према нашим сазнањима, ради се о узорном младићу који раније није имао сукобе са законом.

- Тај момак је у сриједу око 23 часа дошао на паркинг, гдје су била два наша аутобуса, тај мањи "мерцедес" и још један. Успио је да уђе у мањи и унутра пронађе кључ те га је одвезао - рекао је директор фирме "Компас" Зоран Мијовић.

Истакао је да је младића док је возио аутобус видио возач "Компаса" који се враћао из града, па је случај и пријављен полицији.

- Срећом, није оштећен аутобус и нико није повријеђен. Једино је спалио кочнице јер је вјероватно из незнања јако кочио. Колико знам, младић нема положену "Д" категорију за управљање аутобусом. Није то нека штета и одлучили смо да младића кривично не гонимо - рекао је Мијовић.

Према његовим ријечима, младић се извинио за оно што је учинио.

- Сваком младом човјеку треба помоћи и не треба му за неки мали несташлук скидати главу. Поготово ако се ради о добром момку као што је овај. Сви за њега кажу да је коректан и да није склон таквом понашању - рекао је Мијовић.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале осумњиченог, саопштили су да је овај случај у сриједу пријављен Полицијској станици Лакташи.

- Пријављено је да је непозната особа у Слатини код Лакташа украла аутобус "мерцедес" те га након извјесног времена вратила на исто мјесто. У вријеме крађе у аутобусу је у контакт брави био кључ. Предузимањем оперативних мјера полиција је идентификовала и лишила слободе З. С. из Лакташа због основа сумње да је починило кривично дјело оштећење или одузимање туђе ствари - потврдили су у ПУ Бањалука.

Извјештај

Зоран С. након испитивања у полицији пуштен је на слободу, а на терет му је стављено кривично дјело оштећење или одузимање туђе ствари. У ПУ Бањалука су, наводећи иницијале, потврдили да ће по налогу дежурног тужиоца након комплетирања предмета против осумњиченог Окружном јавном тужилаштву Бањалука бити достављен извјештај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана